GO'

Sagde velbetalt chefjob op for at leve drømmen ud

Mette Mortensen skiftede efter en rejse til Marokko sit job som chef i Dansk Supermarked ud med et liv i det fri.

- Når jeg bliver gammel, vil jeg hellere fortryde ting, jeg har gjort, end ting jeg aldrig fik gjort.

Sådan lyder et af mantraerne i Mette Mortensens liv.

Det er der måske mange, der har sagt før hende, men for få år siden besluttede den 43-årige mor til fire sig for at gøre alvor af ordene.

Efter en lang karriere vendte hun som 37-årig ryggen til sit velbetalte chefjob for at starte forfra som friluftsvejleder.

Og det har været en af de bedste beslutninger, Mette Mortensen nogensinde har truffet, fortæller hun i ’Go’ morgen Danmark’.

- Det er en af de vildeste ting, jeg har gjort i mit liv, lyder det.

Hvad drømmer du om, Mette?

Som så mange andre var Mette Mortensen havnet i et årelangt karriereforløb, hvor hun havde glemt, hvad hun egentligt drømte om at lave.

Det gik op for hende på en vandretur i Marokko.

- Jeg havde været ansat i Dansk Supermarked i 19 år, hvor jeg havde med ledelse og undervisning at gøre, da jeg købte mig ind på en tur til Atlasbjergene i Marokko. På den tur blev jeg spurgt, hvad jeg drømte om i mit liv, og det kunne jeg ikke svare på, fortæller Mette Mortensen.

Og da hun kom hjem, kunne hun ikke slippe tanken igen.

- Den tanke, at man som 37-årig ikke kan svare på så simpelt et spørgsmål: "Hvad drømmer jeg om i mit liv?", kunne jeg ikke klare.

- På det tidspunkt var jeg varehuschef i Føtex, og jeg var glad for mit job. Det har jeg altid været, så jeg var ikke der, hvor jeg måtte give slip, fordi jeg ikke kunne mere. Jeg var glad, men jeg måtte bare vide, hvad jeg drømte om at lave, forklarer Mette Mortensen.

Så otte dage efter hun var kommet hjem fra Marokko, sagde hun sit job op for at finde svaret.

Og det viste sig, at drømmen var et liv i det fri.

Der var ikke lagt en økonomisk plan

Lige siden Mette Mortensen var barn, har hun haft et aktivt udendørsliv med rideture i skoven og som spejder.

Friluftslivet har altid været en vigtig del af hendes tilværelse, og derfor lå det lige for, at det også skulle være hendes arbejde, fortæller hun.

- Jeg fandt ud af, at det kun tager et år at uddanne sig til friluftsvejleder og uden rigtig at vide, hvad jeg kastede mig ud i, sagde jeg: "Det gør jeg", fortæller Mette Mortensen i 'Go' morgen Danmark'.

Hun havde ikke lagt en plan for, hvordan hun rent økonomisk skulle få tingene til at hænge sammen, og uddannelsen var selvbetalt. Alligevel fik den SU, hun modtog, tingene til at hænge sammen.

- Jeg havde noget familie, som jeg spurgte, om de ville hjælpe, hvis det gik helt galt, og huset røg på tvangsauktion. Så jeg havde et sikkerhedsnet, så jeg ikke skulle gå og bekymre mig, når kontoen begyndte at være slunken. Ja, og så holdt jeg jo mine omkostninger nede, lyder det fra Mette Mortensen.

Ikke desto mindre kastede hun sig ud i det.

- Jeg besluttede mig for, at hvis der var nogen, der skulle gøre noget ved det, så var det mig, for det kommer ikke med posten, hvad jeg drømmer om, lyder det.

Nu lever hun af at leve drømmen ud

I dag, fem år efter at beslutningen blev truffet, kan hun sige, at hun lever efter sit mantra.

43-årige Mette Mortensen har besteget Kilamanjaro i Tanzania, klatret i bjerge i Norge, Sverige, Indonesien og Frankrig, stået i vand til knæene i Lapland og kan i dag leve af de friluftskurser, hun afholder.

Jobbet som chef savner hun ikke.

Mette Mortensen lever af at arrangere friluftskurser for private og virksomheder, og på den måde kombinerer hun hobby og arbejdsliv. 

- Det løber rundt. Det er ikke noget, man bliver rig af, men det gør heller ikke noget. Det er jo ikke derfor, jeg gør det. Jeg har været der, hvor det handlede om det. Det gjorde jeg jo i 19 år. I dag handler det om at leve min drøm ud og gøre de ting, min familie og jeg har lyst til, slutter Mette Mortensen.