Fem tips til en billig rejse i sidste øjeblik

Det gode danske vejr betyder billige rejser. Se, hvordan du finder dem nederst i artiklen.

Sommeren er over os, og er man ikke en af dem, der bestilte rejsen for et halvt år siden, så er der godt nyt.

For selvom de sædvanlige råd til billige rejser lyder, at man bestiller i god tid og udenom rejsebureauerne, er det ikke nødvendigvis tilfældet i år.

Vi har nemlig det, som ejeren af 'Rejsespejder.dk', Mike Dejworek, kalder et "godt år for billige flybilletter".

- Især når man sammenligner med sidste år. Det betyder også, at det er nogle andre anbefalinger, der gælder, hvis man er på jagt efter et godt tilbud, siger han.

Priser rasler ned

Selvom det var forudsigeligt, at det gode sommervejr i Danmark ville resultere i billigere rejser, så er det ifølge Mike Dejworek "helt vildt".

Og selv en garvet rejsespejder kan altså få stjerner i øjnene, når priserne rasler ned til flere tusind kroner under niveauet fra sidste år.

- Der sprang folk på de dyre billetter, fordi de var desperate efter sol. Men i år har vi solen herhjemme, så det kan ses på flybilletterne, siger han.

Rejsespejderen vurderer, at priserne generelt ligger omkring 30 procent lavere end sidste år, men at man sagtens kan være heldig og finde dem billigere.

Som eksempel har han set flybilletter til Mallorca, der sidste år kostede omkring 4000 kroner, til under 300 kroner.

Selskaberne er presset

I sommeren sidste år var det de solhungerende danskere, der skabte kronede dage i rejsebranchen, men i øjeblikket er selskaberne pressede.

- De køber hoteller og flybilletter lang tid i forvejen, og kan de ikke komme af med dem, bliver de nødt til at gå langt ned i pris, siger han.

I listen nedenfor kan du finde Mike Dejworek bedste råd til en billig ferie i udlandet.

Fem tips til en billigere ferie

 1. Pakkerejser

  Normalt er det billigere at sammensætte sin egen rejse, men fordi efterspørgslen har været mindre i år, kan det i mange tilfælde være billigere at finde en pakkeløsning.

  Rejseselskaberne køber ofte flybilletter og hotel lang tid i forvejen, og får at undgå at brænde ind med dem, sætter de dem ned.

  Når rejsen er bestilt gennem et rejseselskab, er man samtidig også dækket af Rejsegarantifonden. Det gør det også til en mere tryg løsning.

  At pakkeløsninger i øjeblikket er billige betyder dog ikke, at det ikke kan lade sig gøre at finde billige flybilletter for sig.

 2. Søg mod andre lande

  Det er altså ikke kun slutdestinationen, der behøver være undenfor landets grænser.

  Er man ude i sidste øjeblik, så kan man med fordel udvide sin søgning til enten Tyskland eller Sverige, hvor der er mange afgange til oplagte feriedestinationer fra Hamborg og Malmø. Bor du for eksempel i hovedstadsområdet, er det oplagt at kigge hos de svenske rejsebureauer. Her kan der også være noget ekstra at komme efter på grund af den historisk lave svenske krone.

  Har man mod på at booke gennem et tysk rejsebureau, er det ligeledes en mulighed, men fordi der er så mange flyselskaber, der flyver fra Hamborg, kan det også være oplagt at se på selv at sammensætte sin rejse ved at købe flybilletter og hotel seperat.

 3. Slå til

  En tommelfingerregel, der både gælder rejserne i sidste øjeblik og dem, hvor man er ude i bedre tid.

  Ser du noget, du synes, er et godt tilbud, så slå til. Forstås på den måde, at ser du en pris, som du synes er god, så er det et godt pejlemærke for, hvornår du skal købe. Der er ofte ikke et ubegrænset antal af de billige rejser.

 4. Vær fleksibel

  Det er selvfølgelig begrænset, hvor fleksibel man kan være, hvis man er ude i sidste øjeblik, men det kan gøre en stor forskel ikke at fastlægge sig på en bestemt rejsedag.

  Er man heller ikke opsat på at komme til en bestemt destination og på et bestemt hotel, så er der ligeledes meget bedre chancer for en billig rejse.

 5. Skift de dyre hoteller ud

  Finder man billige flybilletter til en populær feriedestination, kan man overveje et alternativ til hotellet. Hele Europa holder ferie i øjeblikket, og det kan især ses på hotelpriserne på de mest populære steder. Her kunne et alternativ være boligudlejningstjenesten Airbnb være en mulighed.

Kilde: Mike Dejworek, Rejsespejder.dk