Rejser

Venedig vil gøre det forbudt at sætte sig på gaden

Snart kan det være slut med at tage et hvil på gaden i den italienske by Venedig.

Efter dagevis med vandren rundt i byer kan man som turist have brug for at hvile benene i ny og næ.

Men går turen til Italien, skal man ikke bare sætte sig hvor som helst.

Tidligere har bystyrerne i flere byer gjort det ulovligt at sidde på fontæner og kirketrapper, og nu ser det ud til, at Venedig vil gå endnu skrappere til værks mod de mere end 20 millioner turister, der hvert år besøger byen.

Byens borgmester er træt af, at turisterne er begyndt at sætte sig på gader og pladser, og nu har han foreslået også at straffe denne gerning med bøder. Det skriver The Guardian.

Stribevis af regler

Hvis forslaget bliver stemt igennem i byrådet i oktober, bliver bødestørrelsen på mellem 50 og 500 euro, eller mellem 375 og 3750 danske kroner.

Det svarer til det beløb, man i forvejen skal punge ud med, hvis man formaster sig til at tage en dukkert i en af byens kanaler, spise på et trappetrin, eller mens man går, gå rundt i badetøj, fodre duer, forsamle sig på en bro, smide skrald eller bare være fuld.

Spørger man byens beboere, er der dog ved at være for mange regler.

- Der er så lang en liste over ting, der er forbudte i Venedig, at der ikke er noget tilbage at lave, siger Marco Gasparinetti, som er leder af beboergruppen Gruppo Aprile 25, opkaldt efter den lokale helligdag Sankt Markus’ fest, til The Guardian.

15 stewarder

Marco Gasparinetti argumenterer med, at det vil kræve store omkostninger at holde øje med, om de mange turister nu også overholder de nye regler.

- De bliver nødt til at ansætte 5000 ekstra betjente til at holde ordentligt øje, siger han til det britiske medie.

Det er dog ikke politiet, der i dag tager sig af regelbryderne.

I stedet går en gruppe på 15 ”stewarder” rundt i gaderne og holder øje med, om alt nu forløber, som det skal.

De er ikke fra ordensmagten og er derfor ikke uniformerede. I stedet bærer de hvide veste med påskriften ”#Enjoy Respect Venezia (Nyd Respekter Venedig)”. De kan dog stadig udskrive bøder, hvis turisterne ikke rejser sig og flytter sig til byens dertil indrettede picnicområder – hvor man gerne må sidde ned.