Kooh Kood
Rejser

Danskerne valfarter til Thailand i vinterhalvåret – her er guiden til den autentiske ferie

Annoncørbetalt indhold: Thailand er en af danskernes absolutte feriefavoritter. Her er den ultimative guide til at finde de autentiske oplevelser.

Om partnerskabet

Denne artikel er produceret i samarbejde med Trivago.

Efter en rekordvarm sommer i Danmark med flere solskinstimer end nogensinde før, er det kolde, mørke vinterhalvår så småt ved at gøre sit indtog.

For at undgå kulden orienterer flere tusind danskere sig mod varmere himmelstrøg i perioden fra oktober til marts.

En af de danske feriefavoritter, når det kommer til oversøiske rejser, er Thailand. Det viser undersøgelsen, ”Sådan rejser danskerne 2018”, som er foretaget af Epinion, hvor det fremgår, at kun USA overgår Thailand på listen over favoritdestinationer uden for Europa.

Thailand i tal Video: TV 2 Branded Content

Feriefavoritter

Denne artikel er en del af artikelserien ’Feriefavoritter’, der præsenteres i samarbejde med Trivago. I serien kommer vi tæt på nogle af de mest populære feriemål blandt danskerne.

Frem til nytårsaften dækker vi De Kanariske Øer, Danmark, Thailand, London, New York og Dubai.

Vi taler med mennesker, som har en reel tilknytning til disse steder, for at få aktuelle og autentiske tips, som du kan bruge, næste gang du skal af sted. 

Det tropiske og kulturrige Thailand er hvert år trækplaster for millioner af turister fra hele verden, og det sætter selvsagt sit præg på landet.

Så hvordan får man en ægte fornemmelse af Thailand, og hvor findes de endnu uberørte perler?

Vi har snakket med tre personer, der hver især har en særlig tilknytning til et specifikt område i Thailand.

Bangkok, Chiang Mai og Koh Kood. Video: TV 2 Branded Content

Bangkok

Bangkok er Thailands hovedstad med over 8 millioner indbyggere. Byen er kendt for at huse mange buddhistiske templer, tæt trafik og kulinariske oplevelser i verdensklasse.

For mange danske turister er den pulserende storby blot et uundgåeligt stop på vej mod kysterne og det azurblå hav i Thailandbugten eller ved Andamanhavet.

Men hvad er Bangkok egentlig for et sted, og hvad går man glip af, hvis ikke man giver sig tid til at udforske den thailandske hovedstad?

Gemt bag det umiddelbare kaos af biler, både, knallerter, neonlys og støj findes de unikke oplevelser.

Født og opvokset i Thailand: - Bangkok er magisk og farvefuld

30-årige Supriya Thakwan er født og opvokset i hjertet af Bangkok, hvor store dele af hendes familie stadig er bosat. I dag bor hun på Amager Strand med sin danske mand, Thomas Thakwan Probst.

Supriya rejste i en alder af 18 år fra Bangkok for at læse til farmaceut i England. Senere udviklede et barselsvikariat hos Novo Nordisk sig til en fastansættelse, hvorfor hun fortsat er bosat i Danmark.

Når du færdes i trafikken

 • Vælger man at benytte tuk tuk, er det enormt vigtigt at aftale en fast pris på forhånd. Når du rejser med taxa, er det derimod en god ide at insistere på at bruge taxameter.
 • Man skal ikke være bange for at benytte sig af den offentlige transport i Bangkok. Både metrosystemet og ’The Sky Train’ (BTS) er nemme at benytte. Et godt redskab er at benytte sig af den thailandske ækvivalent til den danske Rejseplanen på https://www.transitbangkok.com/, hvor man får information om tog, busser, både samt transport til og fra lufthavnen. 
 • Kilde: Supriya Thakwan 

Supriya Thakwan elsker at besøge sin hjemstavn, og hun gør en dyd ud af at vende tilbage minimum én gang om året.

- Bangkok har en stor plads i mit hjerte, og min plan er da også, at Thomas og jeg på sigt skal nyde pensionisttilværelsen i Thailand, siger hun.

Supriya Thakwan har fuld forståelse for, at mange turister ikke tager sig tid til at udforske Bangkok, da byen ved første øjekast godt kan virke uoverskuelig og kaotisk.

Hvor skal du spise i Bangkok

 • På restauranten 'The Deck Restaurant, som ligger helt ned til Chao Phraya-floden, er der fra terrassen udsigt ud over floden samt fuldt udsyn til det buddhistiske tempel Wat Arun på den modsatte bred. Her er det en god ide at bestille bord på forhånd.
 • Hvis man er på udkig efter autentiske og lokale madoplevelser, findes det i ’Bangkok Old Town’. Her anbefales det at få den legendariske thai-ret ’Phad Thai’ på restauranten Thipsamai.
 • I samme område kan man få braiseret oksekød i nudler på restauranten Wattana Panich (udtales Wattana Paneed).
 • Kilde: Supriya Thakwan, Google Street View

- Bangkok byder på uendelige muligheder for at opleve thailandsk kultur-, by- og natteliv. Man skal bare være meget bevist om, hvor man tager hen, da det hele let kan forsvinde i mængden af turister og gadesælgere, siger hun.

Supriya Thakwan har i listen herunder anbefalet fire steder, som er værd at besøge som turist i Bangkok.

Artiklen fortsætter efter listen.

Fire ting du skal opleve i Bangkok

 1. Hjertet af Bangkok: Floden Chao Phraya

  Floden Chao Phraya starter cirka 200 kilometer nord for Bangkok og har sin udmunding i Bangkokbugten. Dermed løber floden ind gennem den centrale del af hovedstaden, og floden har gennem historien haft enorm betydning for Bangkok.

   

  I den centrale del af Bangkok forvandler floden sig til en livsåre, hvor der er fyldt med liv, markeder, restauranter og mulighed for at komme på bådture op og ned ad floden.

   

  - Floden har sit eget liv, det er utvivlsomt hjertet af Bangkok. Kombinationen af at være byens livsåre i form af transportnet for både turister og lokale, mens den samtidig leverer byens smukkeste udsigter, gør bare Chao Phraya til noget helt specielt, siger Supriya Thakwan.

   

 2. Bangkok Old City (Rattonakosin)

  Området beskrives bedst som det historiske og kulturelle centrum af byen. Her er der mulighed for at blive klogere på Bangkoks historie og oprindelse, at udforske spændende arkitektur og spise sig mæt på hyggelige cafeer og restauranter.

   

  'Old City' er et sted fyldt med visdom og kultur. Her finder du blandt andet Bangkoks nationalmuseum og Rattanakosin Exhibition Hall, der via moderne teknologi fortæller historien om Bangkok på en guided tour.

   

  Derudover er det et område, der huser adskillige templer og andre kulturhistoriske perler. Det måske mest legendariske palads i Bangkok, The Grand Palace, der blev bygget tilbage i 1782, er områdets største attraktion.

   

  - Midt i virvaret og det umiddelbare kaos i Bangkok ligger 'Old City', som er stedet, hvor tiden står stille. Her er der mulighed for at dykke ned i byens fortid og udvikling. Det er for mig det autentiske Bangkok. Det er Bangkok uden skyskrabere og uden 'skytrain'. Det er det Bangkok, jeg voksede op i, siger Supriya Thawan. 

 3. Amphawa Floating Market

  Amphawa distriktet ligger circa 100 kilometer vest for Bangkok, og et besøg på det berømte Amphawa Floating Market egner sig derfor rigtig godt til en dagstur.

   

  På markedet kan man købe sig til alt fra thaimad, kaffe, frugt, fisk og skaldyr tilberedt på bådene og meget andet.

   

  - Det er for mig det mest autentiske flydende marked, man finder i området omkring Bangkok. Det skyldes, at det stadig i høj grad benyttes af lokale, hvilket bare giver den der helt autentiske stemning. Jeg råder altid folk til at tage derud på tom mave, fordi maden, der tilberedes og nydes på de små både, er helt fantastisk, siger Supriya Thakwan.

 4. By- og natteliv

  Soi Cowboy ligger kun en kort gåtur fra stoppestedet Asok på BTS Skytrain. Her kan man gå langs de farverige, lyse gader, indtil man finder en udendørs barstol og en drink, der passer til humøret. 

   

  - Der er et stort udvalg af natklubber og barer på Sukhumvit Soi 11, men min favorit er ’Above Eleven’, hvor man fra tagterrassen har en af de bedste panoramaudsigter over byen, siger Supriya Thakwan.

Kilder: Supriya Thakwan, Google Street View, FenderFoto. 

Nordthailand

Bevæger man sig væk fra den pulserende, fascinerende og til tider kaotiske storby Bangkok, er mulighederne for fantastiske oplevelser i Thailand endeløse.

Det kan være svært at navigere i de mange tilbud. Derfor kan der være meget at vinde ved at have lidt insiderviden om det område, man rejser til.

Langt de fleste turister drager sydpå i jagten på tropestrande, men tager man turen nordpå, byder området omkring Chiang Mai på bjergtagende natur og autentiske, kulturelle oplevelser.

Chiang Mai ligger knap 700 kilometer nord for Bangkok. Byen fungerer som centrum for den nordlige del af Thailand.

Chiang Mai

 • Chiang Mai er den største by i Nordthailand og er endestationen for den knap 700 kilometer lange jernbane, der forbinder Bangkok med den nordlige del af landet. 
 • Chiang Mai har i omegnen af 150.000 indbyggere og knap 1 million, hvis man tæller storbyområdet med. 
 • På trods af byens størrelse har Chiang Mai et provinsielt præg over sig, og så ligger den i et naturskønt område.
 • Chiang Mai er blandt andet kendt for sine flotte templer, og den farverige fejring af det thailandske nytår, Sonkran, der afholdes i april. 
 • Kilde: Greg Nowak, Den Store Danske

Her får man et anderledes indtryk af landet, hvor naturen og lokalbefolkningen spiller en mere central rolle, end hvad man oplever i Bangkok.

Området omkring Chiang Mai er omringet af bjergkæder. De højeste bjerge peaker i 2500 meters højde. Flere af bjergenes veje er godt asfalterede, hvilket gør området populært for blandt andre cykelentusiaster.

Charmerende lokalbefolkning

En person, der holder meget af Nordthailand, er Greg Nowak. Han er født i Polen, men grundet politisk uro i landet, flyttede han med sin familie til Danmark i en alder af blot to år.

Greg Nowak har haft sin opvækst i og omkring Aarhus, men i 2016 pakkede han sit liv i Danmark sammen for at bosætte sig i Li-distriktet, som ligger godt 100 kilometer syd for Chiang Mai.

I 2012 helligede Greg Nowak sig den veganske livsstil, og i kølvandet på den beslutning udviklede han en stor interesse for Thailand, hvor der er adgang til alskens frisk frugt og grønt.

Fra 2012 og frem drog han jævnligt på ferie i området omkring Chiang Mai. På en af disse rejser forelskede han sig i en kvinde fra Thailand. De to er i dag gift og bor sammen.

Greg Nowaks kone, Lek, driver en vegansk plantage og restaurant, hvor folk kan komme og spise god mad og udforske plantagens mange afgrøder såsom bananer, bambus, citrongræs, peanuts og meget mere.

Greg Nowak har boet i Thailand i snart tre år, og han er stor fortaler for at komme ud og opleve det autentiske Thailand. Det kræver ifølge Greg Nowak, at man bevæger sig væk fra de større byer.

- Der er en særlig charme og humor blandt de lokale. Her er mere uspoleret natur og mere fredeligt. I min optik er det i landsbyerne, de uforglemmelige oplevelser i Thailand venter, siger han.

Greg Nowak har i listen herunder anbefalet fire steder, som er værd at besøge som turist i Nordthailand.

Artiklen fortsætter under listen.

Fire ting du skal opleve i Nordthailand

 1. Elephant Nature Park

  Cirka 75 kilometer nord for Chiang Mai kan man få lov til at opleve Thailands nationaldyr helt tæt på i Elephant Nature Park. 

   

  Parken blev etableret 1990'erne med det formål at skabe et sted, hvor man kunne opfostre og passe elefanter, der er blevet redet fra fangeskab, og hvor elefanterne kan færdes frit. 

   

  Udover at huse elefanter, tager parkens medarbejdere sig også af hunde, katte, bøfler og andre udsatte dyr.

   

  - Fantastisk endagsoplevelse, hvor man har mulighed for at komme helt tæt på elefanterne og blive klogere på alt det hårde arbejde, der bliver lagt i at beskytte og tage sig af giganterne. Det er ikke et sted, hvor man kommer ud at ride på elefanterne. Stedet er der ene og alene for at skabe et nyt og bedre liv for parkens dyr, og det får man et rigtig godt indblik i, siger Greg Nowak.

 2. Doi Inthanon

  Doi Inthanon er det højeste bjerg i Thailand. Det rækker hele 2565 meter op over havets overflade. 

   

  Bjerget, som er en del af Himalaya-massivet, ligger i Doi Inthanon National Park. Nationalparken dækker et areal på 482 kvadratkilometer og er placeret i Chiang Mai distriktet.

   

  Grundet bjergets luftlag er der en gennemsnitstemperatur på 10-12 grader og høj luftfugtighed året rundt. 

   

  - Det højeste bjerg i Thailand, Doi Inthanon, er en god cykeldestination. Det er en udfordring for øvede cykelryttere, og bjergets sidste stigning glemmer man aldrig, siger Greg Nowak.

 3. Bua Thong waterfalls (Sticky waterfalls)

  Bua Thong Waterfalls ligger cirka 70 kilometer nord for Chiang Mai. Det tager i omegnen af halvanden time at komme derop med bil eller bus. Når man ankommer venter et område, der lægger op til en dag med leg og hygge i fokus.

   

  Vandfaldet har fået sit navn, fordi vandet løber langs kalksten, som skaber friktion nok til, at man kan stå fast og ikke glider på samme måde, som man kan opleve det ved andre vandfald. 

   

  - På en varm dag med høj luftfugtighed er det lækkert at blive kølet ned i vandet fra kildene, og så er det en fantastisk aktivitet for både store og små at kravle op og ned af det lange vandfald, mens man er omringet af skøn natur, siger Greg Nowak.

 4. Muang On Caves

  Mindre end en times kørsel stik øst fra Chiang Mai er der mulighed for at gå på opdagelse i en stor thailandsk grotte. 

   

  Ved ankomsten betaler man et symbolsk beløb for entréen, og så har man ellers adgang til den fascinerende grotte, som er gemt  væk på en bjergskråning, og som man ikke bare lige sådan finder, hvis ikke man ved, den er der.  

   

  - Det er en spændende og til tider angstprovokerende udfordring at klemme sig igennem grottens små sprækker. Glem ej at besøge bjergtoppen, hvor der er en fantastisk udsigt, siger Greg Nowak.

Kilde: Greg Nowak, https://www.thainationalparks.com, Google Street View, http://www.elephantnaturepark.org

Koh Kood

Langt fra bjergene og rismarkerne mod nord er der med Thailands mere end 3.000 kilometer kystlinje rig mulighed for at opleve sand mellem tæerne i smukke omgivelser.

Blandt de mest populære badedestinationer mod syd finder man områder som Khao Lak, Koh Samui, Phuket og Pattaya.

Koh Kood

 • Koh Kood er med sine 162,2 kvadratkilometer Thailands femte største ø til trods for det beskedne beboertal på godt 2.500 mennesker.
 • Øen består primært af tæt tropisk regnskov og gummiplantager.
 • Koh kood ligger er en del af Trat-provinsen, som ligger i sydøstligste del af Thailandbugten lige ved Grænsen til Cambodia.

Et område, der endnu ikke er på listen over de mest besøgte områder i Thailand, er øerne ud for den sydøstlige del af Thailandbugten.

På netop én af disse øer cirka 50 kilometer syd for Koh Chang, befinder en dansk familie sig netop nu, og her har de i øen Koh Kood fundet en lille perle i den sydøstlige del af Thailandbugten.

På rundrejse i Asien med en 2-årig: - Vi har ikke fortrudt et sekund

Når et barn kommer til verden, kan hverdagen hurtigt føles som et puslespil, der handler om at få dagligdagens trivialiteter til at gå op i en højere enhed, mens den dyrebare tid bare flyver afsted.

Den følelse vandt langsomt indpas hos Lotte Birkedal og kæresten, Philip Røtting, i tiden efter de i 2016 blev forældre til datteren, Gry.

Siden da har parret, der er i slutningen af 20’erne, sparret sammen til at kunne forlade dagligdagen i Frederikssund og drage på eventyr i Asien i syv måneder.

For tre uger siden drog den lille familie afsted fra Kastrup med kurs mod Thailand, som er første stop på turen rundt i Asien.

- Før vi fik Gry, har vi rejst meget i Asien og især i Thailand. Det giver en tryghed, at vi kender til kulturen, og at vi ved, hvor søde lokalbefolkningen er hernede, siger Lotte Birkedal.

Første stop på rejsen i Thailand var øen Koh Chang, hvor familien tilbragte halvanden uge.

- Der var generelt mange hoteller, restauranter og lignende på Koh Chang. Det er et dejligt sted, men her på Koh Kood er der bare en helt anden stemning. Her er fantastisk natur, og øen fremstår uspoleret, og så er der ikke mange turister udover os selv, siger Philip Røtting.

En af de primære årsager til at tage afsted var, at forældreparret ville bruge mere tid med deres datter.

- Det er klart, at vi har gjort os nogle tanker om det at have Gry med på en rejse til Asien, men indtil videre er enhver bekymring, vi har haft, blevet gjort til skamme. Der bliver taget enormt meget hensyn til os som familie, siger Lotte Birkedal.

Parret har i listen herunder anbefalet fire steder, som er værd at besøge som turist på Koh Kood.

Sponsoreret indhold

Denne artikel er en del af et betalt partnerskab med en virksomhed eller organisation. Indhold af denne slags er markeret som 'Sponsoreret indhold', ligesom det fremgår, hvem indholdet er sponsoreret af.

Sponsoreret indhold produceres af den selvstændige afdeling TV 2 Branded Content uafhængigt af TV 2s øvrige redaktioner.