Rejser

Her er vinterens mest populære rejsedestinationer

Thailand er populær blandt danskerne. Jørgen Jessen / Scanpix Danmark

Gran Canaria er stadig danskernes foretrukne destination at rejse til om vinteren. Af storbyer trækker London, Bangkok og Dubai.

Det er især varmen, som trækker i danskerne, når de rejser på ferie i disse uger.

Spanien - herunder De Kanariske Øer - og Thailand er øverst på listen, når der bestilles rejser. Det viser opgørelser, som TV 2 har fået fra Danmarks to største rejsebureauer, Spies og TUI, samt søgemaskinerne Momondo og Travelmarket.

- Gran Canaria er det absolut største om vinteren. Det er over halvdelen af vores gæster, der rejser dertil. Det er, fordi der nogenlunde varmt, og det er i kort flyveafstand fra Danmark, fortæller Carlos Cebrian, produktchef hos Spies.

På andenpladsen ligger Thailand, og det er det samme hos TUI. Og hvis du synes, der denne vinter har været ekstra mange billeder fra Thailand i dit feed på Instagram og Facebook, så er den god nok.

- Rejsebranchen er overordnet set i udvikling, så Thailand er også steget i popularitet. Og med Thailand ser vi også en tendens til, at mange af dem, der én gang har været der, tager dertil igen, siger Mikkel Hansen, pressechef hos TUI.

Mere eksotiske højdespringere

Hvad, der derudover er populært hos de to rejseudbydere, svinger lidt, for det afhænger naturligvis også af, hvor de har hoteller og rejser til. Hos TUI er Egypten eksempelvis også populær, mens det hos Spies ikke er et land, der rammer top-fem.

Begge steder ser de dog særligt ét land, der er i kraftig fremgang. Øriget Kap Verde, der ligger ud for Senegal, ser de en øget efterspørgsel hos alle steder.

Hos Spies ser de også en efterspørgsel på Gambia, som er et land, de satser på. Hos TUI er det derimod Den Dominikanske Republik og Mexico, der er højdespringere. Hos TUI mener de, det er fordi, man kan flyve direkte til landene, og at de tilbyder meget af det samme som Thailand, men med mere autenticitet.

Dubai og London er populære

Søgemaskinerne Momondo og Travelmarket har også mere storbyprægede destinationer på deres lister. Begge søgemaskiner har trukket de destinationer ud, som danskerne søger mest på lige nu.

Bangkok, London og Dubai er i top-fem over søgninger hos begge søgemaskiner.

- Det er tydeligt, at det, der trækker danskerne, er storbyer og soldestinationer, hvilket er en tendens, vi også har set tidligere år. London er populær året rundt på grund af de mange billige fly, den korte rejsetid og den store variation af oplevelser. Det gør den til en oplagt destination for både familie, solo- og par-rejser, siger Lasse Skole Hansen fra Momondo.

Sydeuropas lune temperaturer trækker

Derudover er de sydeuropæiske storbyer Rom, Malaga og Paris også populære.

Hos Travelmarket er charterdestinationer som Kap Verde, Egypten og Gran Canaria også populære - ligsom hos rejseselskaberne.

- Spanien og særligt De Kanariske Øer er blandt de mest populære her i februar og marts. Temperaturen er 20-25 grader. Egypten byder på det samme, og her er folk igen vendt tilbage. Vil man have det lidt varmere, må man længere væk, og her er Thailand altid et hit med temperaturer på mellem 30-35 grader, siger Ole Stouby, administrerende direktør hos Travelmarket.

I listerne nedenfor ses de mest populære destinationer - dog ikke i prioriteret rækkefølge.

Vinterens mest populære destinationer hos rejsebureauerne

 1. Spanien

  Gran Canaria

  Særligt De Kanariske Øer er populære - især Gran Canaria og Tenerife.

 2. Thailand

  Thailand

  Phuket og Krabi er de mest populære destinationer.

 3. Egypten

  Egypten
 4. Kap Verde

  Kap Verde

  Øerne Sal og Boa Vista er især populære.

 5. Portugal

  Portugal

  I Portugal er det øen Madeira, der trækker danskerne til.

Kilder: Spies og TUI

Vinterens mest populære destinationer hos søgemaskinerne

 1. Bangkok

  Bangkok
 2. London

  London
 3. Dubai

  Dubai
 4. Malaga

  Malaga
 5. De Kanariske Øer

  Fuerteventura

KIlder: Momondo og Travelmarket