Rejser

Her er de sikreste - og mindre sikre - storbyer i verden

Nogle af danskernes foretrukne rejsemål er præget af flere sikkerhedsrisici.

Hvor sikker er din rejsedestination egentlig?

Det spørgsmål kan den nye rapport Safe Cities Index 2019 fra The Economist Intelligence Unit måske hjælpe dig med at svare på. Her bliver 60 af verdens storbyer vurderet, ud fra hvor sikre de er som rejsemål.

Det gælder ikke kun risikoen for at blive rullet på gaden, men blandt andet også muligheden for hospitalsbehandling, hvis man kommer til skade, og terrorsikringen i byerne.

Herunder er den samlede liste - med enkelte nedslag blandt de mest og mindst sikre byer samt nogle af de rejsemål, danskerne i særlig grad besøger.

Verdens storbyer rangeret efter sikkerhed

 1. Tokyo, Japan

  Den japanske hovedstad kan blandt andet bryste sig af at have et af de hurtigste alarmberedskaber, hvis der sker ulykker.

  Derudover er der blevet sat en lang række sikkerhedstiltag i værk, i forbindelse med at byen skal være vært for De Olympiske Lege i 2020. Dette gælder blandt andet en handlingsplan, hvis byen skulle blive ramt af en hedebølge.

 2. Singapore, Singapore

  Ligesom i Danmark bor der i Singapore 5,5 millioner indbyggere. Det område, de bor på, er 60 gange så småt som vores nation.

  Befolkningstætheden forhindrer dog ikke byen i at være helt i front, når det kommer til borgernes sikkerhed. Det er den by på listen, hvor der er den mindste risiko for at blive udsat for vold.

 3. Osaka, Japan

 4. Amsterdam, Holland

  Hvis du som besøgende får et ildebefindende i Amsterdam, er du i gode hænder: Sikkerhed for behandling og hjælp af sundhedsmyndigheder er særligt medvirkende til, at byen har fået sin høje placering.

 5. Sydney, Australien

 6. Toronto, Canada

  Toronto er en by, hvor man kan færdes stort set ubekymret. Byen har høje placeringer inden for alle parametre i undersøgelsen.

 7. Washington, D.C., USA

 8. København, Danmark

  København gør sig særligt bemærket, fordi byen ligger nummer to - kun overgået af Singapore - når det kommer til din personlige sikkerhed, når du færdes i gaderne.

  I København er der desuden gjort en stor indsats for at terrorsikre.

 9. Seoul, Sydkorea

 10. Melbourne, Australien

 11. Chicago, USA

 12. Stockholm, Sverige

 13. San Francisco, USA

 14. London, Storbritannien

  I London er risikoen for at blive udsat for kriminalitet højere end i flere andre europæiske storbyer (Madrid, Paris, Bruxelles, Barcelona, Frankfurt og Zürich). London har desuden været mål for to store terrorangreb i 2017 og 2005, som også påvirker den generelle sikkerhedsstatus.

  Byen udmærker sig dog ved sin "digitale sikkerhed". Dette tæller blandt andet indsatser for at undgå hacking i offentlige systemer. London har desuden installeret overvågning mange offentlige steder for at undgå kriminalitet og skabe tryghed blandt borgerne.

 15. New York, USA

  New York scorer lavt på "personlig sikkerhed", blandt andet på grund af at skydevåben er let tilgængelige.

 16. Frankfurt, Tyskland

 17. Los Angeles, USA

 18. Wellington, New Zealand

 19. Zürich, Schweiz

 20. Hong Kong

 21. Dallas, USA

 22. Taipei, Taiwan

 23. Paris, Frankrig

  Paris' samlede placering trækkes først og fremmest ned af byens indsats mod hedebølger - eller mangel på samme, lyder det i rapporten. Dette er også et aspekt af sikkerhed, som bliver talt med i opgørelsen. 

 24. Bruxelles, Belgien

 25. Madrid, Spanien

 26. Barcelona, Spanien

  I Barcelona er det muligt at komme rundt nemt og sikkert. Der er gode muligheder for at færdes som fodgænger på trods af tæt trafik, hvilket er forbilledligt i forhold til mange storbyer. Byen har dermed den tredjesikreste infrastruktur blandt storbyerne.

  Modsat er byen dog meget sårbar over for cyberangreb, konstaterer rapporten.

 27. Abu Dhabi, Forenede Arabiske Emirater

 28. Dubai, Forenede Arabiske Emirater

 29. Milano, Italien

 30. Rom, Italien

  Det anbefales, at man som turist tager sine forholdsregler i Rom, da det er den europæiske by på listen, hvor der er størst risiko for at blive offer for kriminalitet - eksempelvis tyveri eller vold.

 31. Beijing, Kina

 32. Shanghai, Kina

 33. Santiago, Chile

 34. Buenos Aires, Argentina

 35. Kuala Lumpur, Malaysia

 36. Istanbul, Tyrkiet

 37. Moskva, Rusland

 38. Kuwait City, Kuwait

 39. Riyadh, Saudi-Arabien

 40. Mexico City, Mexico

 41. Rio de Janeiro, Brasilien

 42. Sao Paulo, Brasilien

 43. Manila, Filippinerne

 44. Johannesburg, Sydafrika

 45. Lima, Peru

 46. Mumbai, Indien

 47. Bangkok, Thailand

  Bangkok i Thailand er en populær feriedestination for danskerne, men det nævnes i rapporten, at byen hverken er forberedt eller tilrettelagt forsvarligt, hvis der skulle ske en naturkatastrofe eller en større ulykke. Derudover er mulighederne for lægebehandling begrænsede.

  Udenrigsministeriet vurderer alligevel, at det er sikkert at rejse i byen, og at du blot skal "bruge din sunde fornuft og være opmærksom på mistænkelig adfærd, som du ville være det, hvis du var i Danmark."

 48. Ho Chi Minh City, Vietnam

 49. Baku, Aserbajdsjan

 50. Quito, Ecuador

 51. Bogota, Colombia

 52. New Delhi, Indien

 53. Jakarta, Indonesien

 54. Casablanca, Marokko

 55. Kairo, Egypten

 56. Dhaka, Bangladesh

 57. Karachi, Pakistan

 58. Rangoon, Myanmar

 59. Caracas, Venezuela

 60. Lagos, Nigeria

  Lagos i Nigeria er den by i opgørelsen, der er mindst sikker. 

  Det danske udenrigministerium fraråder unødvendige rejser til hele Nigeria, fordi der blandt andet er høj risiko for terrorangreb, voldelig kriminalitet og kidnapninger, lyder det i rejseguiden.