Se listen: Verdens mest populære rejsemål

På top 25-listen finder man en enkelt amerikansk destination, mens otte er europæiske.

Når det grå novembervejr rammer, kan det være fristende at drømme sig mod sydligere himmelstrøg. Det kan du her.

Andre rejsende har nemlig vurderet deres rejsemål - og derudfra har verdens største rejseside, Tripadvisor, kåret de 25 mest populære.

Det er særligt de europæiske storbyer, der stryger til tops på listen - og det er der en god grund til ifølge lektor Bodil Stilling Blichfeldt fra Center for Turisme, Innovation og Kultur ved Syddansk Universitet.

Byerne kan møde rejsebehovet både hos dem, der vil på en kort weekendtur, og dem, der vil væk fra hverdagen i længere tid.

Sådan er vinderen fundet - populære rejsemål

Vinderne er udvalgt efter en særlig algoritme, som er baseret på brugernes anmeldelser af hoteller, restauranter og oplevelser over en 12 måneders periode. Brugerne er fra hele verden. 

TripAdvisor er verdens største rejsesite og besøges i gennemsnit af 490 millioner månedlige brugere. 

Kilde: TripAdvisor

- Det starter ikke med, hvad destinationen kan tilbyde. Det starter med, hvem vi er, og hvad vi vil, siger hun om den måde, mange rejsende vælger målet.

Skal vi længere væk, kræver det mere planlægning, og det sker derfor sjældnere.

Én faktor kan forandre

Men hvordan vil listen se ud om ti år? Kommer der nye måder at rejse på i takt med, at de blanke områder på kortene forsvinder?

Bodil Stilling Blichfeldt ser kun én tendens, der peger på, at en fremtidig top 25 vil være markant anderledes.

- Vi har rejst verden rundt på utroligt – måske også alt for – billige flybilletter. Så hvis vi begynder at rejse sjældnere med fly, er det måske den faktor, der kan ændre vores rejsemønster i fremtiden, siger hun.

Se listen over de populære rejsedestinationer her:

De 25 mest populære rejsemål

 1. London, Storbritannien

  Den destination, som har fået flest og bedst anmeldelser, er Storbritanniens hovedstad, London. 

  Big Ben, Tower Bridge, Buckingham Palace og et lavt pund har lokket turister til det seneste år. 

 2. Paris, Frankrig

  Andenpladsen bliver også indtaget af en europæisk storbyklassiker: Paris.

  Det er både par på romantiske weekender, familier med kurs mod Disneyland Paris og kunstinteresserede på Louvre, der trækker byen op af listen. 

 3. Rom, Italien

  Rom er den tredjemest populære destination, og den italienske hovedstad byder da også både på pizzaer, Colloseum og smukke renæssance- og barokbygninger. 

 4. Kreta, Grækenland

  Grækenlands største ø, Kreta, er nummer fire. Det siges, at guden Zeus blev født her, ligesom Europas ældste moderne civilisation også var på Kreta. Ud over den historiske arv er der også strand og sol. 

 5. Bali, Indonesien

  Indonesiske Bali indtager femtepladsen. Øen med de mange vulkanske klipper og risterasser har både et vildt natteliv i Kuta og meditativ stemning i Ubud. 

 6. Phuket, Thailand

  Thailands sydlige Phuket-provins tjente før i tiden primært penge på tin- og gummiproduktion, men i dag er det turismen, der er den største indtægtskilde. Phuket byder både på hvide sandstrande, buddhistiske templer og et stort akvarium. 

 7. Barcelona, Spanien

  Spaniens andenstørste by, Barcelona, er listens nummer syv. Byen er den 20. mest turistbesøgte på verdensplan, og de mange turister kan blandt andet nyde ramblaen, tapas og Gaudis mesterværk La Sagrada Familia. 

 8. Istanbul, Tyrkiet

  Øst og vest mødes i Istanbul, der er nummer otte på listen. Byen er kendt for Den blå moské, sin historie og fiskerne i Bosperusstrædet, der på den ene side ligger i Europa, mens den anden er i Asien. 

 9. Marrakech, Marokko

  Marrakech er nummer ni på rejsesidens liste. 'Den røde by' lokker med de snævre souk'er (markeder, red.), paladser og tagterrasser. Får man nok af storbyen, er bjergene udenfor også en tur værd. 

 10. Dubai, Forenede Arabiske Emirater

  Dubai voksede frem i ørkenen i takt med, at olieindustrien blev større og større i løbet af 70'erne og 80'erne. I dag er det en millionby med en havnefront og skyskrabere - og massevis af turister. 

 11. Prag, Tjekkiet

  Prag regnes for en af verdens smukkeste byer, og det er måske en del af forklaringen på byens 11.-plads på listen. Den tjekkiske hovedstad er også en af de mest besøgte i Europa. 

 12. Siem Reap, Cambodia

  Siem Reap er mest kendt for det ældgamle Angkor Wat-tempel, der helst skal opleves i solopgang. Men dem, der lægger vejen forbi Siem Reap, kan opleve et af verdens største religiøse komplekser i den kongelige by. 

 13. New York City, USA

  'The Big Apple' er den første - og eneste - amerikanske by på listen. Megabyen, som de fleste kender fra film og tv-serier, har flere seværdigheder end de fleste andre byer og kan næppe nås på et enkelt besøg. 

 14. Jamaica

  Lyder ackee, saltet fisk og brødfrugt som en menu, der kunne friste? Så skal du forbi listens nummer 14, Jamaica. Den caribiske øgruppe har også nogle verdenskendte strande, blandt andet klippeudspringet Negril Cliffs. 

 15. Hanoi, Vietnam

  Destination nummer 15 har haft flere tidligere navne, blandt andet Thang Long, der betyder ”opstigende drage”, men i dag kender vi den som Hanoi. Byen er et miks af asiatisk og fransk stil, og det skinner igennem både i gadebilledet og køkkenet. 

 16. Tokyo, Japan

  Japans hovedstad placerer sig på en 16.-plads. Byen er hjemsted for et kejserpalads, et enormt finanskvarter, popkultur, traditioner og over 13 millioner indbyggere.

 17. Playa del Carmen, Mexico

  Playa, som de lokale kalder den, findes på Mexicos Yucatan-halvø omkring 65 km syd for Cancun. Tidligere var det en søvnig fiskerlandsby, men i dag har turister og surfere opdaget de hvide strande. 

 18. Lissabon, Portugal

  Sporvogne og pastelfarvede facader lægger sig som nummer 18 på listen. Lissabon er en af verdens ældste byer og den anden-ældste i Europa efter Athen. I dag flokkes turisterne om byen, der har omkring 5 millioner årlige besøgende.  

 19. Kathmandu, Nepal

  Man finder nummer 19 i en nepalesisk dal: Kathmandu. De historiske templer, helligdomme og smukt kunsthændværk er tre af de ting, der gør byen til noget særligt.

 20. Jaipur, Indien

  Indiske Jaipur er at finde på andre lister end bare denne: I 2019 kom den på UNESCOs verdensarvsliste, og byens historiske templer er da også noget for sig selv. Byen er kendt som "Den lyserøde by" med henvisning til bygningernes foretrukne farve. 

 21. Hurghada, Egypten

  På kysten til det Røde Hav ligger Hurghada, som både har turkisblåt vand og koralrev, der kan tilfredstille de flestes drømme om et ferieparadis. På trods af rigtig mange turister er byen stadig populær og et af verdens bedste steder at snorkle. 

 22. Hongkong

  Med over 7 millioner indbyggere på lidt over 1000 kvadratkilometer er Hongkong et af verdens tættest befolkede områder. Den pulserende storby har dobbeltdækkersporvogne, skyskrabere, frodige bjerge omkring sig og en spektakulær skyline, der kan opleves fra vandet om natten. 

 23. Cusco, Peru

  Cusco ligger i 3000 meters højde og var hovedstad i Inkariget, indtil spaniernes overtagelse i 1600-tallet. Inkatempler og barokhuse ligger side om side - og så lægger mange turister vejen forbi byen, når Macchu Picchu skal besøges. 

 24. Sydney, Australien

  Sydney på Australiens østkyst er nummer 24. Selvom det er en af verdens dyreste byer, er den også en af de mest populære hos turisterne, der kommer for at se Operahuset, havnefronten og Bondi Beach. 

 25. Tel Aviv, Israel

  Tel Aviv når lige med som rosinen i pølseenden. Byen har et pulserende natteliv, en lang strandpromenade og det gamle Jaffakvarter, som har gjort Tel Aviv til en eftertragtet destination.