Hun kører i autocamper gennem Europa med sin morfar på 96: - Det går forbavsende godt!

Isabella Alberte Hedeager både bor og rejser med sin 96-årige morfar. Det handler om at bruge tiden, de har, på den bedste måde, lyder det.

Når 30-årige Isabella Alberte Hedeager og hendes kæreste rejser ud i verden uden ende-destination, er de bestemt ikke det første unge par til at gøre sådan.

Men de skiller sig alligevel ud fra flokken af rejsende. Med på turen har de nemlig en usædvanlig rejsemakker: Isabella Hedeagers 96-årige morfar, Svend Aage Jensen – eller "Moffe", som hun kalder ham.

I snart tre uger har de rejst gennem Europa.

- Det går forbavsende godt! Når andre tager afsted i deres camper, har de pakket cykler og så videre, men vi har i stedet Moffes kørestol, hvor vi har sat sådan nogle monstertruck-dæk på, så han kan køre i alt terræn. Og så er der en iltmaskine bagi. Vi har en anderledes oppakning end de fleste andre i vores alder. Men vi har en dejlig tur alligevel, siger hun til TV 2.

TV 2 har tidligere fortalt en række historier om morfaren og barnebarnet med det helt unikke forhold, der nu åbner et nyt kapital.

De tre rejsemakkere og deres hund Gaia har lige nu parkeret camperen ved Ledrosøen i det nordlige Italien, hvor grønne bjerge omkranser dem.

De har ingen slutdestination på kortet og planlægger at rejse videre, så længe de alle har lyst til det.

Men hvordan endte Isabella Hedeager i en autocamper gennem Europa med sin kæreste og sin morfar?

For at forstå det skal vi et smut tilbage til Aarhus, hvor alle tre bor. For de lever ikke blot i samme by. De bor under samme tag.

Roomie med morfar

Svend Aage Jensen havde nydt 60 års ægteskab med sin hustru Marie, da hun i 2012 gik bort. Nu var han alene i huset, og ensomheden begyndte at krybe ind hos ham.

Men så skete der noget. Svend Aage Jensens barnebarn Isabella havde opsagt sin lejlighed og manglede husly i en måned. Så hun flyttede ind hos sin morfar.

En måned blev hurtigt til to, og sådan fortsatte det, indtil hun havde boet med sin morfar i to år.

Så meldte livet med hendes daværende kæreste sig, og hun flyttede væk fra sin morfar igen.

Men der gik ikke længe, før en idé dukkede op. Isabella Hedeager og kæresten ville gerne flytte i hus sammen. Men hvorfor købe et, når de bare kunne flytte ind hos hendes morfar?

Sådan blev Isabella Hedeager og hendes morfar roomies igen, nu med den daværende kæreste som tredje person i huset. De to er dog ikke sammen længere.

Morfars World Tour

Bofællesskabet mellem morfar og barnebarn blev indledningen til et meget specielt forhold. De to lavede en liste over ting, de gerne ville opleve sammen og kaldte det for Morfars World Tour.

I begyndelsen begrænsede det sig til Danmark, men i 2016 rejste de til Filippinerne og fik den første smag på, hvordan det er at rejse sammen.

Pandemien satte siden en stopper for udlandsrejserne. Det førte også til, at Isabella Hedeager og hendes nye kæreste, Simon Wittrup, begge sagde deres job op som henholdsvis journalist og fotograf.

- Vi vidste ikke, hvordan vi skulle gribe det an med arbejde og at isolere os med en roomie på 95 dengang. Vi havde begge et arbejde, hvor vi skulle møde mennesker, og det passede ikke godt ind med at bo med Moffe, forklarer Isabella Hedeager.

Nu lever de som influencers, hvor de deler deres hverdag med Morfars World Tour på Isabella Hedeagers instagram.

Vi kan ikke vente for evigt

Pandemien omdannede verdensturen til danmarksturen, men rejselysten blev hængende hos de tre.

- Simon og jeg havde købt en gammel autocamper, og vi havde drømmen om at rejse ud, og så kom corona. Men så havde vi det her hus på hjul. Så kørte vi rundt i Danmark, og det var bare den bedste redning. Vi fandt ud af, at det var livsnødvendigt for os, fortæller Isabella Hedeager.

I takt med at pandemiens greb om Europa blev løsnet, øjnede de en mulighed for at realisere drømmen.

- Det har været lidt presserende med morfar. Vi kan ikke vente for evigt. Så nu er vi kommet afsted, og det har været så fedt. Jeg kan slet ikke beskrive det, siger hun.

Nu har Morfars World Tour ført dem fra Aarhus gennem Tyskland og til Norditalien.

Se Venedig og dø

Rejsen har været uden de store udfordringer, fortæller Isabella Hedeager. Det er kun blevet til et par mistede sko og nogle nøgler, der blev tabt.

Med 96-årige Svend Aage Jensen er der dog nogle forbehold, de er nødt til at tage.

- I autocamperen kører man nogle gange ud i det fri. Men der skal vi have strøm til iltapparatet. Vi tager tingene i et mere roligt tempo og kører ikke så lange stræk. Men der er ikke nogen begrænsninger. Det er mere en gave at opleve det sammen. Simon og jeg kan altid tage af sted sammen på den anden måde, men på denne tur er det en del af det, siger hun.

De tre har endnu ikke besluttet sig for, hvor den næste destination er. De to mænd vil gerne til Dolomitterne, og Isabella Hedeager er mere lun på Venedig.

Men så nævnte Svend Aage Jensen udtrykket ”Se Venedig og dø”. Så nu er hun kommet lidt væk fra Venedig igen.

De tre vil med Morfars World Tour gerne inspirere andre til at komme ud og opleve, hvad end det er i Danmark eller i udlandet.

- I kraft af at Moffe er 96 og kan møde verden med åbne arme, tror jeg, nogen tænker, at så kan vi også, siger Isabella Hedeager.

"Vi er først og fremmest venner"

Det vigtigste i projektet er der heller ikke tvivl om.

Det handler for Isabella Hedeager om at få så mange oplevelser med sin morfar, mens tiden er der.

- Det betyder virkelig meget. Det er rart at vide, at man har fået brugt alt den tid, man har fået mulighed for sammen, på den bedste måde. Det føler vi, at vi gør. Vi er familie, men vi er først og fremmest venner, siger hun og tilføjer:

- Sådan har Simon det også. Han kalder også Moffe for sin kammerat.

I baggrunden gør Simon Wittrup rent i autocamperen, mens Svend Aage Jensen sorterer i sit pilleglas. Afslutningsvis spørger Isabella Hedeager sin morfar, hvordan han har det med at være afsted.

- Det er en dejlig rejse. Jeg er glad for, at jeg er kommet med, svarer han fra sit ferieidyl i Norditalien.