GO'

Her skal du ikke booke rejser lige nu - vær opmærksom, anbefaler to eksperter

Danskerne bør eksempelvis ikke booke deres rejser gennem flyportaler, siger direktør for Forbrugerrådet Tænk.

Frygter du at ende med at sidde og stirre ind i hotelværelsets fire vægge, når du er taget afsted for at lufte skiene?

Det kan flere danske turister risikere, når de eksempelvis rejser på skiferie til Østrig. Her er indrejsereglerne blevet ændret for nyligt, så man nu skal i ti dages karantæne, såfremt man ikke har fået tredje vaccinestik.

Og det er ikke det eneste sted, man kan komme i klemme, hvis man skal ud at rejse i vinterferien.

Sådan lyder det fra direktør i Forbrugerrådet Tænk, Mads Reinholdt, i ‘Go’ morgen Danmark’.

- Det er en rigtig svær situation, og den kan opstå andre steder, siger han.

Ligesom restriktionerne ændres løbende i Danmark, ændrer de sig også konstant i resten af verden.

Derfor har Mads Reinholdt og Erik Brøgger Rasmussen, der er direktør i Udenrigsministeriets Borgerservice, samlet nogle gode råd, man bør være opmærksom på, hvis man skal ud at rejse den kommende tid.

Det skal du være opmærksom på, når du skal rejse

  1. Rejsevejledninger bør tjekkes løbende

    Der kan nå at ske mange ændringer, fra man booker, til man skal afsted på ferie.

    Ifølge Erik Brøgger Rasmussen er det derfor vigtigt, at man holder sig opdateret på, hvad der kræves for at rejse til ens feriedestination.

    - Vi opdaterer hele tiden vores hjemmeside, og hver ambassade har en hjemmeside, som orienterer om, hvad der gælder netop nu i det specifikke land, forklarer han.

    Han tilføjer, at man også kan tilmelde sig en service hos Udenrigsministeriet, hvor man automatisk kan blive opdateret på ens rejsemål.

  2. Læs det med småt

    Under de nuværende omstændigheder bør forbrugerne bruge mere tid på research, end de er vant til, og begynde at læse det med småt, lyder det fra Mads Reinholdt.

    - Det er vigtigt, at forbrugerne har styr på deres rejseforsikring, fordi ender man i en situation, hvor man skal i karantæne eller i isolation, er det vigtigt at kende vilkårene, inden man tager af sted, forklarer han.

    Man skal eksempelvis sætte sig ind i, om ens forsikringsselskab er villig til at hjælpe med betaling af ekstra udgifter, der måtte komme i tilfælde af karantæne eller aflyste flyafgange, anbefaler han.

  3. Book direkte gennem rejseselskaberne

    I øjeblikket kan man få gode priser på rejser, og her skal man igen være varsom som forbruger, forklarer Mads Reinholdt.

    Danskerne bør nemlig overveje, hvem de booker deres rejse hos.

    - I forhold til flyrejser anbefaler vi, at man ikke bruger flyportaler som Expedia eller Travellink, men at man bruger flyselskabernes egne hjemmesider, forklarer Mads Reinholdt.

    Hos Forbrugerrådet Tænk har man nemlig oplevet et øget antal henvendelser fra danskere, der kom i klemme mellem rejseselskaberne og flyportalerne, når det det skulle afgøres, hvem der skulle refundere billetten, hvis flyet ikke gik, lyder det.

    De oplyser dog ikke et konkret tal.

Kilde: Mads Reinholdt, direktør i Forbrugerrådet Tænk og Erik Brøgger Rasmussen, direktør i Udenrigsministeriets Borgerservice.

TV 2 har forsøgt at få en kommentar fra Travellink og Expedia, men de er ikke vendt tilbage med et svar.