Samliv

Sexolog: Derfor skal du fortælle om dit utroskab

I samarbejde med Alt for damerne

Der er ingen gode grunde til ikke at fortælle om utroskab, mener sexolog, og hun bliver bakket op af en psykolog

Sexolog Cecilie Lolk Tommerup mener, at det er en stor fejl, hvis man ikke fortæller sin partner, at man har været sammen med en anden.

– Utroskab kan i mange tilfælde være en destruktiv handling, som faktisk fjerner en fra den nærhed og kærlighed, som man søger. Derved starter en ond spiral, hvor der bliver mindre og mindre nærhed i det forhold man er i, og man har derfor mere og mere tendens til at søge utroskaben igen, i stedet for enten at gøre op med forholdet eller søge nærheden med alt hvad det indebærer, siger Cecilie Lolk Tommerup og tilføjer:

– Mit råd er, at man skal gøre op med sig selv, om man er moden til kærligheden, og om man vil sit forhold eller ej. Vil man forholdet, så brug energien der og accepter, at man altid vil savne noget, for ingen er perfekte. Tosomhed og et godt parforhold er netop at acceptere dette i stedet for at forsøge at få det hele. Hvis trangen til utroskab kommer af, at man grundlæggende er ulykkelig i sit parforhold, så er løsningen heller ikke utroskab, men derimod at gøre op med forholdet og sætte sig selv og hinanden fri, siger Cecilie Lolk Tommerup.

Hun bakkes op af psykolog Camilla Holst.

 – Nogle brænder nallerne så meget første gang, at de aldrig er utro igen. Det er typisk dem, hvor det bliver opdaget eller sagt, og hvor man får det bearbejdet. Man finder ud af, hvor meget smerte man har påført et menneske, som man elsker, og det vil man ikke gøre igen. Men de, der er utro, uden at det bliver opdaget, vil ofte gøre det igen, for "der skete jo ikke noget".

LÆS OGSÅ på ALTfordamerne.dk:

Få 5 overraskende fakta om sex

Her er den virkelige årsag til, at vi dyrker sex