Samliv

Antallet af skilsmisser er eksploderet

19.413 skilsmisser har der været i 2014, og det er en stigning på 23 procent i forhold til gennemsnittet fra de seneste ti år. Det viser tal fra Danmarks Statistik.

Flere og flere vælger at gå hver sin vej - særligt i løbet af ægteskabets første årti.

I 2014 blev 18 ud af 1000 gifte personer skilt, og det er det højeste antal nogensinde. 23 procent er tallet steget med i forhold til gennnemsnittet fra de seneste ti år.

I 2013 var tallet også højt, men det var forventeligt med et boom i antallet af skilsmisser, da det i sidste halvår af 2013 blev muligt at lade sig skille på internettet uden et halvt års seperation. Men den flaskehals burde - ifølge Danmarks Statistik - være løst nu, men alligevel har der altså aldrig før været så mange skilsmisser som nu.

De unge bliver skilt

Andelen af skilsmisser er højst for de helt unge par. De 20-29-årige har en dobbelt så høj andel af skilsmisser som resten af befolkningen. Det hænger også godt sammen med, at de fleste bliver skilt efter ægteskabets sjette år. Mange når altså ikke engang til den berømte syvårskrise.

Men skulle I imod alle odds nå at fejre sølvbryllup, er der håb for, at kærligheden varer evigt. Her er det kun hver tiende ægteskab, der ender med skilsmisse.

Det er stadig yndigt at følges ad

Selvom skilsmisserne brager derudad, er der dog stadig lidt håb for kærligheden. I 2014 har der nemlig også været flere vielser.

28.331 par indgik ægteskab, og det er en stigning på tre procent i forhold til året før. Indtil 2011 var udviklingen ellers det modsatte. Her indgik færre ægteskaber, men noget tyder på, at vi igen er blevet glade for at få sat en ring på fingeren, selvom chancen for, at den ryger hurtigt af igen, er temmelig stor.

Nedenfor kan du se udviklingen i skilsmisser fordelt på aldersgrupper.