Nu rammer ægteskabs-dræberen

Du kan se 'Go morgen Danmark' på TV 2 PLAY.

Januar og august er de måneder, hvor flest danskere begærer skilsmisse. De to måneder ligger nemlig begge lige efter de to store ferieperioder, juleferien og sommerferien, hvor man har oceaner af tid til at være sammen. Måske lidt for meget endda.

- Det er i sommerferieperioden, du får lov til at sidde og reflektere over livet. Og du går måske i gang med de snakke om, hvad det er, der virker, og hvad der ikke gør i et ægteskab. Det er tid for selvransagelse, siger Rasmus Hedegaard, familieadvokat.

Han oplever derfor mange henvendelser i denne tid. Men det er ikke kun ham, der gør det.

Rekordår for skilsmisser

Go' morgen Danmark har været i kontakt med 25 familieadvokater, der samstemmende fortæller, at der er knald på henvendelserne, og i år er det ekstra slemt. 2014 blev da også rekordåret for skilsmisser. 19.435 valgte - ifølge Danmarks Statistik - at gå hver til sit, men særligt slemt er det altså om sommeren.

- De siger typisk, at det er gået helt skævt. De lever i en situation, som er fuldstændig uholdbar, og der bliver nødt til at ske noget med det samme - både fordi de lever i en situation, de ikke selv kan holde ud at være i, men ligeså meget fordi de tager ansvaret i forhold til de børn, de har, fortæller Rasmus Hedegaard, der beretter om, at børnene netop er det mest følsomme for dem i sådan en skilsmisse.

I grafikken nedenfor kan du se, hvor mange der blev skilt i din region i år 2014, som blev rekordåret for skilsmisser.