Samliv

Billede går verden rundt: Mor ammer sit eget og venindens barn

På billedet ammer Jessica Anne Coletti sin egen søn (th.) og sin venindes søn (tv.) Facebook

Et billede fra Facebook er gået verden rundt.

På billedet ammer den 26-årige amerikaner Jessica Anne Coletti sit eget barn på 16 måneder og sin venindes barn på 18 måneder. Og det er altså ikke alle, der synes, det er i orden.

Billedet har kvinden delt på sin Facebook-profil, hvorefter det er væltet ind med reaktioner - både fra den positive og den negative skuffe. Nogle kalder blandt andet billedet for smukt og naturligt, mens andre kalder det for porno.

- Jeg er glad for den support, jeg har fået fra andre, der er fortalere for amning. Og jeg er ikke overrasket over kritikkerne - mange mennesker er fejlinformeret om amning og amme-relationer. Bryster er blevet seksualiseret, og der er kommet en overbevisning i samfundet og medierne om, at brystmælk er klamt, fordi det er en kropsvæske, der kommer indefra os, siger Jessica Anne Coletti til Daily Mail Australia.

Veninden er flyttet ind

Grunden til, at Jessica Anne Coletti ammer venindens søn, er, at hendes veninde har haft problemer med at amme, fortæller hun til Daily Mail Australia. Og eftersom Coletti på samme tidspunkt ammede sin egen søn, gav det mening for hende, at hjælpe venindens søn på samme måde. Således har hun nu ammet venindens søn i over et år - fra han var fem måneder til 18 måneder. 

For at få ordningen til at fungere er Colettis 25-årige veninde flyttet ind i huset hos Jessica Anne Coletti. Og veninden giver også udtryk for, at hun er rigtig godt tilfreds med ordningen.

Opslaget har Jessica Anne Coletti delt det på Facebook i forbindelse med 'World Breastfeeding Week' for at sætte fokus på, at amning er naturligt. I teksten, der ledsager billedet, skriver hun:

- Glædelig 'World Breastfeeding Week! Min søn er 16 måneder og min venindes søn er 18 måneder. Jeg ser efter hendes søn, mens hun arbejder, og har ammet dem begge i et år! Der er så meget kærlighed mellem disse mælke-søskende. Der er et specielt bånd mellem os alle, skriver hun.

På grund af de mange kommentarer og chikane har Jessica Anne Coletti nu fjernes opslaget fra sin Facebook-profil.