Samliv

Ny undersøgelse: Mænd finder underlige kvinder mest attraktive

Hvis du er kvinde og gerne vil tiltrække en mand, så skal du absolut ikke være bange for at vise dine underlige og skøre sider.

Et nyt studie fra University of Queensland i Australien viser, at mænd i høj grad bliver tiltrukket af de kvinder, der tør skille sig ud fra mængden og være underlige.

Det er konklusionen på de mange svar, som en lang række australske singler har givet. Singlerne blev blandt andet bedt om at beskrive deres drømmepartner, og de fleste ønskede sig en partner, der turde skille sig ud fra mængden både med fremtoning og livsstil. Sådanne kvinder lever nemlig ud fra deres egne værdier og ikke samfundsnormen, mente størstedelen af mændende.

Det kønsstereotype billede er på retur

Forskerne bag undersøgelsen havde ellers troet, at det ville være helt modsat - nemlig at mænd foretrækker almindelige kvinder, der ikke skejer ud.

- Den gammeldags kønsstereotype opfattelse - at mænd går efter konservative, føjelige kvinder - er efter lang tid ved at dø, siger Matthew Hornsey, socialpsykolog og leder af teamet bag undersøgelsen.

Netop derfor mener han, at kvinder bør give den lidt mere gas i det offentlige rum og vise deres sande ansigt.

- Jeg er fascineret af, hvor mange kvinder der føler, at de kan være mere løsslupne uden mænd omkring dem, hvis de for eksempel har en "girls night out" - de er mere afslappede, grovere, ærligere og sjovere. Jeg kan ikke lade være med at tænke på: "Hvorfor holder I alt det gode for jer selv? Mænd ville elske det!", siger socialpsykologen til Scientific American.

Sexolog: Kvindens krop er ligegyldig

Sexolog Jakob Olrik er - modsat forskerne fra Australien - ikke overrasket over undersøgelsens udfald. Herhjemme mener han, at samme mønster gør sig gældende - i hvert fald hvis man leder efter en potentiel partner.

- Det er ikke overraskende. Som kvinde vil man jo også hellere have en, der hviler i sig selv og har en unik personlighed. Det er altid mere spændende - i hvert fald på den lange bane. Står du i byen, kan det stadig godt være nemt og bekvemt med en føjelig pige, der har en tilgængelig krop. Men det gør sig ikke gældende, hvis man er ude efter et mere tilgængeligt forhold. I et længerevarende forhold er det ligegyldigt, hvor lækker en krop kvinden har, for den er ikke mere interessant end den kvinde, der bærer den, siger sexolog Jakob Olrik og fortsætter:

- Der skal være et ocean, man får lyst til at sejle rundt i. Det er for kedeligt, hvis man kan regne hende ud. Partneren skal inspirere os og være en medspiller til vores tanker og følelser.

Sammen med undersøgelsens resultat kommer forskerne bag den også med en række grunde til, hvorfor pigerne, der tør at skille sige ud, er så interessante.

Derfor er mænd tiltrukket af kvinder, der tør skille sig ud:

 • De kender sig selv bedre

  Underlige mennesker har brugt hele livet på at gå imod strømmen. Det har givet dem nogle ordentlige slag, men samtidig har det også gjort, at de er fuldt bevidste om, hvem de er, og hvad de vil have af en partner.  

 • De er ikke en undskyldning for sig selv

  De er ligeglade med at prøve at virke cool, så derfor er de ikke bange for at vise deres sande jeg, hvilket virker attraktivt på andre, fordi det giver et ærligt billede af, hvem personen er.  

 • Andre slapper af i deres selskab

  Fordi de underlige hviler i sig selv og deres væremåde, inspirerer de andre mennesker til at gøre det samme, og det virker afslappende.  

 • De er vildere i sengen

  Når man ikke er bange for at være anderledes i offentligheden, så er man det nok heller ikke der, hvor ingen andre end partneren kan se dem. De dømmer ingen og er klar til at udfordre normerne - også på lagenerne.  

 • De har det sjovere

  De lader ikke andre menneskers reaktioner stoppe dem i at have det sjovt. De er ikke bange for at give slip, og det kan partneren mærke - både til brylluppet og på en helt ordinær hverdag.  

 • Tilbyder noget anderledes

  Det er nemt nok at finde en partner, der interesserer sig for det samme for en selv, men det er ikke nemt at finde de kvaliteter, som underlige mennesker besidder. De kan give livet et ekstra interessant perspektiv og udfordrer hele tiden din viden og livssyn.