Samliv

Desperat far: Må min kone give vores datter ”et drengenavn”?

Du kan se Spørg Charlie på TV 2 PLAY

Det kan være svært for forældre at blive enige om et navn, når den lille ny kommer til verden, men i tv-programmet Spørg Charlie fortæller en kommende far, at det går ud over husfreden, når han og kæresten skal lægge sig fast på et navn til deres datter.  

- Min kæreste er gravid, og der er under fire måneder til, at hun skal føde en lille pige, så vi er selvfølgelig begyndt at diskutere navne, skriver den vordende far.

- For en måneds tid siden lagde hun sig fast på et navn og vil ikke høre tale om, at vores datter kan hedde andet. Navnet er Dani, fortsætter han.

Er navnet Dani egnet til en pige?

Navnet Dani, som ofte bruges på andre stavemåder som drengenavne i Danmark, er dog ikke lige, hvad faderen har i tankerne.

- Jeg synes, det er lidt sært og frygter, at vores datter vil blive mobbet, hvis hun får sådan et ”drengenavn”. Min kæreste siger, at jeg er gammeldags, og hun taler meget varmt for navnet, men forleden opdagede jeg en bog om numerologi, som hun havde stående, og her havde hun understreget navnet Dani, forklarer faderen.

Den vordende far overvejer, om han skal konfrontere sin kæreste med, at hun har valgt navnet på baggrund af overtro, og om hun skal hedde noget, han betragter som unaturligt.

Tv-vært: Det er langt ude

I Spørg Charlie beder vært Michael Meyerheim panelet om deres bud på, hvad faderen skal gøre.

I denne uges udgave medvirker TV 2-korrespondent Ulla Terkelsen, tv-vært Cecilie Frøkjær, skuespiller Preben Christensen og komiker Lars Hjortshøj,

- Jeg kan slet ikke forstå, at man som mor kan tro, at man har eneret på at bestemme det navn, siger Cecilie Frøkjær.

- Det er jo fuldstændigt langt ude, fortsætter hun.

Større problem end numerologi

At hun har anvendt numerologi – altså at man på baggrund af talsammensætninger udvælger særlige navne, der er bedre og giver større lykke – er ikke det største problem, mener panelet.

- Jeg tror, de har et større problem, siger Preben Christensen, der peger på, at det er problematisk, at kæresten ikke vil give sig, og at den kommende far er bange for at tale med hende.

Ifølge Ulla Terkelsen burde de have løst kommunikationsproblemerne, før de bestemte sig for at blive forældre.

- Barnet fortjener at komme til verden med nogle forældre, der er enige, mener Preben Christensen. 

Hør panelets anbefalinger øverst i artiklen.

Du kan høre flere råd fra panelet i Spørg Charlie på TV 2 PLAY

Ny sæson af 'Spørg Charlie'

Onsdag d. 19. august tages der hul på en ny sæson af 'Spørg Charlie'.

Blandt sæsonens kendte gæster i panelet er:

Simi Jan, Cecilie Frøkjær, Peter Lund Madsen, Lars Hjortshøj, Pernille Højmark, Niels Hausgaard, Jacob Haugaard, Ulla Terkelsen, Jesper Steinmetz, Huxi Bach og Preben Kristensen.

Michael Meyerheim er vært.

Se 'Spørg Charlie' på TV 2 Play