Samliv

Dating boomer: - Vi har brug for bekræftelse i solo-tilværelsen

Der bliver flere og flere singler i Danmark. De seneste tal fra Danmarks Statistik viser, at der ved årsskiftet var knap 1,6 millioner singler, hvilket svarer til 37 procent af den voksne befolkning.

Samtidig er interessen for dating stigende. Det skyldes primært, at vi har brug for bekræftelse i vores solo-tilværelse, mener ekspert.

- Folk går på dates for at blive bekræftet, men de gider ikke det videre forløb, siger parterapeut Ingrid Ann Watson.

Den stigende interesse kan ses på de mange datingsites og dating-apps, der hele tiden kommer til. Og på de allerede eksisterende apps vælter medlemmerne ind. I løbet af bare et år har den mest populære app Tinder fordoblet sit brugertal mange gange, viser de seneste tal fra Tinder. Knap 200.000 danskere er på Tinder.

- Der er ingen tvivl om, at dating er blevet nemmere med de mange apps, og jo nemmere det er, jo mere dater vi. Det skyldes selvfølgelig også, at der er mange singler, men de mange datingsider har gjort det tilgængeligt, siger parterapeut Ingrid Ann Watson.

Ikke på jagt efter den eneste ene

Men hvis du tror, danskerne dater for at finde deres livs kærlighed, så skal du tro om igen.

- Man kunne tro, at folk dater for at finde den eneste ene, men sådan er det ikke på de hurtige datingsites. Rigtig mange gør det på grund af bekræftelsen, mener Ingrid Ann Watson.

Ja, faktisk kan man blive helt afhængig af at date og den bekræftelse, der følger med.

- Der er kommet en hårdkogt singlekultur, hvor man bruger og smider væk. Måske bliver vi matchet op med 48 potentielle dates på Tinder, uden de bliver til noget, men vi bliver der på grund af spændingen og afhængigheden af at blive bekræftet, siger Ingrid Ann Watson og fortsætter:

- For rigtig mange er Tinder-dates altså andetvalget. Vores førstevalg er som regel ude i den virkelige verden, men der er vi for usikre til at spørge. Derfor tager vi andetvalget på Tinder, som vi egentlig ikke gider, men som kan give lidt bekræftelse. Derfor er der så mange singler i Danmark.

Mød hinanden i den virkelige verden

Ingrid Ann Watson er derfor også mere tilhænger af, at man møder hinanden igennem venner til fester, eller sågar går til en såkaldt matchmaker, der matcher singler op ud fra interesser og præferencer og ikke ud fra et like.

Hvis du kunne tænke dig at prøve at blive matchet op, kan du melde dig til et nyt datingprogram på TV 2. I programmet bliver en række singler inviteret på date på en restaurant, hvor seerne kan følge det første møde på skærmen. På restauranten, hvor parret mødes, er der 13 kameraer indstalleret, så alle kan se med på den første date.

Hvis du har lyst til at lade Danmark kigge med første gang, du dater en fremmed på en restaurant, så udfyld spørgeskemaet nedenfor og send det til date@tv2.dk.

 1. Fulde navn
 2. Alder
 3. Højde
 4. Vægt
 5. Postnummer
 6. Telefonnummer
 7. Mail
 8. Beskæftigelse
 9. Fritidsinteresser
 10. Hvor længe har du været single?
 11. Hvorfor har du ikke en kæreste?
 12. Hvor mange forhold har du haft?
 13. Hvornår var du sidst på date?
 14. Hvad søger du efter hos en partner?
 15.  Vedhæft vellignende foto
 16. Vedhæft en lille film hvor du præsenterer dig selv på max 2-3 min. Præsentationen må gerne indeholde nogle af svarene på de spørgsmål du lige har svaret på her.