25-årige Anne: Jeg har ikke barberet mig i syv år

”Jeg har ikke barberet mig i syv år”. Sådan lød 25-årige Anne Frahms kommentar på Facebook i en debat om kropsbehåring. En kommentar, som var vedhæftet et billede af hendes langhårede bare ben. Og det medførte et ramaskrig af dimensioner.

Da 25-årige Anne Frahm lagde et billede på Facebook af sine ubarberede ben i forbindelse med en debat om kropsbehåring, vidste hun godt, at det kunne vække opsigt.

- Jeg var bevidst om, at der sikkert ville være en masse mennesker, der ville skrive: ”Ad, hvor klamt!”, og jeg overvejede, om det var umagen værd. Men jeg tænkte også på, hvordan jeg selv havde det, da jeg var teenager og nervøst overvejede at lade hårene på mine ben gro. Jeg tror, det ville have betydet meget for mig at opleve, at nogen turde sige fra, siger Anne Frahm, der til daglig er kandidatstuderende på DTU.

Men de hadefulde kommentarer, der væltede ind på grund af hendes fravalg af benbarbering, havde hun alligevel ikke forventet.

Anne Frahm er ikke bange for at stå frem og viser her, hvordan hun ser ud.

Opfordring til selvmord

- Der var de forventede ”ad”-reaktioner og en del, der betvivlede, om det virkelig kunne være en kvindes ben. En kvinde skrev, at jeg havde ”maskuline tæer.” Og så var der de virkelig hadefulde – nogle opfordrede mig til selvmord, og der var én, der grafisk beskrev, hvordan jeg fortjente at blive tortureret og voldtaget. Det havde jeg alligevel ikke forventet.

Siden Anne var 17 år, har hun valgt at gå rundt med ben med hår på – og uden makeup og bh. For det er sådan, hun føler sig mest komfortabel. Det var et noget frygtindgydende valg at træffe som teenager, og Anne skulle også lige overvinde sin frygt. Men i dag er det bare hverdag for hende. Derfor tog hun også de ubeskriveligt hårde kommentarer i strakt arm.

Renée Toft Simonsen er IKKE til det glatte look forneden. Læs hendes klumme om kønsbehåring her

- Det er jo tydeligt, at de handler om afsenderen selv, langt mere end de handler om mig. Mange har også henvendt sig til mig for at sige pæne ting – ofte er det kvinder, der skriver, at det er stærkt gået af mig.

- Flere og flere unge vokser op med angst og dårligt selvværd, fordi de ikke føler, de kan leve op til tidens skønhedsidealer. Jeg vil gerne være med til at skabe en verden, hvor de eneste kropsidealer, vi skal leve op til, er vores egne!

Derfor skal du passe på med intimbarberingen.

Artiklen blev oprindeligt publiceret på femina.dk