Samliv

Mødre jubler over utrolig børnebog: Vores børn sover - det er et mirakel

Den er i flere lande blevet kaldt en mirakelbog, og dén beskrivelse passer ifølge flere danske mødre perfekt på børnebogen, "Kaninen, der så gerne ville sove".

De seneste dage har TV 2 fortalt om, hvordan den svenske bog, efter dens vej ind på det danske marked, er blevet flået ned af hylderne, og det viser sig, at den virker i de danske hjem. Bogen bliver, kort fortalt, rost for at være utrolig god til at få børn til at sove.

Sådan lyder det også fra langt de fleste mødre, der har skrevet ind til TV 2 og fortalt om deres egne erfaringer med bogen.

- Hun havde nogle gange svært ved at falde i søvn. Første gang, jeg læste den, faldt hun i søvn midt i fortællingen, fortæller Bettina Larsen til TV 2.

Det er en rutine, hun og datteren er kommet ind i.

- Efter vi er startet med denne fortryllende fortælling, er hun ikke stået ud af sengen og kommet ud på gangen.

"Er virkelig fan"

Pia Nørgaard læste første gang om bogen i sin online mødregruppe. Hun tænkte, at det var værd at prøve, fordi hendes treårige datter var "nær umulig at få til at sove."

- Da klokken blev 18, var det puttetid, og sørme om ikke min datter sov, da de første to sider var læst færdig. Jeg er virkelig fan og tror fuldt og fast på principperne i bogen, forklarer hun.

Tidligere havde det taget adskillige timer at få datteren til at falde til ro og sove.

Mange roser på Facebook

Bogen er skrevet af den svenske psykolog Carl-Johan Forssen Ehrlin og har ligget nummer et på Amazon. 

Siden den 8. oktober har danskere kunnet købe bogen på dansk, og det har de gjort i en sådan fart, at fjerde oplag nu udkommer, lyder det fra forlaget Alvilda. De har måttet flytte produktionen fra Østeuropa til Danmark for at kunne følge med efterspørgslen.

Da TV 2 skrev om historien mandag, var der også utrolig mange rosende ord til bogen på TV 2 Nyhedernes Facebook-side.

- Her er den læst højt for min datter på knap tre år, min datter på syv og min dreng på 10 hver dag. De sover alle inden, bogen er færdig, og jeg er også selv faldt i søvn, i mens jeg læste for børnene, skriver Wenche Sørensen blandt andre.

- Jeg har læst bogen for min datter på snart fem år. Hun har altid haft svært ved at sove og falde til ro, putning har ofte taget op til to timer. Der har aldrig været gråd. Vi læst bogen for første gang for 14 dage siden, første dag tog det 20 minutter og efterfølgende kun fem minutter. Den bog kan mirakler, mener Louise Berntsen.

Liv er gået fra skrig til søvn

TV 2 har også besøgt et hjem i Brøndby, hvor sygeplejerske Louise Midjord bor og har en niårig dreng og en toårig datter. Louise Midjord skrev ind til TV 2 og berettede det samme som mange andre kvinder: Bogen virker!

- Vi har god succes med historien herhjemme og er så glad for, at vi har investeret i den. Jeg var enormt skeptisk, men den virker, lyder det fra Louise Midjord.

Tidligere har hendes niårige dreng haft meget svært ved at falde i søvn og brugt halvanden time på det hver aften.

- Nu sover han enten inden, historien er færdig, eller ret hurtigt efter vi har læst den, siger hun.

Også hos Louise Midjords toårige datter virker bogen. Tidligere skreg datteren meget, når hun skulle sove, men det har bogen ændret på.

Mød Louise Midjord og datteren Liv i TV 2 Nyhederne tirsdag klokken 19 og få hele familiens historie.

Se mere på TV 2

Mange mødre har skrevet ind til TV 2 og fortalt om, hvor godt bogen virker.

Tirsdag kan du i TV 2 Nyhederne klokken 19 møde Louise Midjord, der fortæller om sine erfaringer med at læse bogen for sine to børn.

Hvad er dine erfaringer med bogen? Deltag i debatten her.