Samliv

Sådan tog landmændene det svære valg

I aftes skulle det tæt på umulige valg tages. Og fem kvinder blev til fire hos både Daniel og Frede i 'Landmand søger kærlighed'.

Det var helt tydeligt, at det var et svært valg for Frede og Daniel. Begge havde brugt rigtig lang tid på at komme frem til, hvilken kvinde de syntes passede mindst ind i deres forestilling om en fremtidig kæreste.

- Jeg kunne næsten ikke tage valget til at starte med, for tanken om den skuffelse, pigen ville få, var virkelig svær at bære, fortæller den fynske landmand 27-årige Daniel til TV 2.

Alle var søde

Men for en genert fyr som Daniel var det også en udfordring at samle mod til at konfrontere den kvinde, som han ikke ønskede med videre i forløbet. Han fulgte sin mavefornemmelse og endte med at vælge Nynne fra.

Helt lavpraktisk gennemgik Daniel, hvordan hver date var gået, og ikke mindst hvem han havde bedst kemi med.

- Jeg brugte rigtig lang tid på at finde ud af, hvem det skulle være. De var jo alle søde, siger han.

Se, hvordan Daniel havde det lige inden den første speeddate nedenfor

For lidt tid

Han skrev ikke noter om, hvad de havde talt om, men havde hele tiden i tankerne, hvem han passede bedst med. Et vigtigt kriterium var også, hvordan pigernes hverdag så ud i forhold til hans.

- Det var ikke det vigtigste kriterium, men det var klart med i spil. Det vigtigste var kemien og mavefornemmelsen.

Men tiden var knap, synes Daniel. Både på de fem speeddates, men bestemt også til at tage beslutningen:

- Jeg følte slet ikke, jeg havde tid nok til at træffe et ordentligt valg, fordi jeg havde snakket med dem i så kort tid, fortæller Daniel, der var bekymret for, om han ville vælge forkert.

Fralagde sig ansvaret

36-årige Frede havde også sit besvær med at vælge de fire kvinder, som i næste uge skal med ham ud på og bo på gården.

- Jeg var rigtig, rigtig ked af, at jeg skulle sende en hjem, for jeg var pissemeget i tvivl, om det var den rigtige eller forkerte jeg tog. Og de var jo kommet der for at lære mig og kende, så det gør det jo ikke rart at gøre en ked af det. Det var det, der var det værste, siger Frede, der er far til to børn på tre og seks år.

Derfor forsøgte han også først med at give kvinderne muligheden for at trække sig, så han kunne undgå det svære valg. Men den gik ikke. Ingen af de fem kvinder havde tænkt sig at kaste håndklæddet i ringen, hvilket tvang Frede til at fravælge en.

- Det var det nemmeste lige på det tidspunkt, men det var svært, da ingen ville gå, for man stod jo også og kunne risikere at sende den eneste ene hjem, siger Frede til TV 2.

Og det blev Maria, som ikke kommer med på Fredes gård, der ligger i Midtjylland.

Afstanden var afgørende

For Frede havde brevene en betydning, også efter han havde mødt kvinderne i virkeligheden. For flere gange i programmet nævner han, at Marias billeder er en smule misvisende i forhold til, hvordan hun ser ud i virkeligheden. Og så var han bange for, at Marias generthed ville gøre det for svært for dem at komme ind på hinanden.

- Jeg var meget i tvivl. Men jeg synes, at hvis hun blev ved med at være genert, så var det nemmest tage hende, for min generthed smitter jo også af på hende, fortæller Frede og uddyber, at også afstanden var en vigtig faktor i udvælgelsen.

- Jeg tænkte meget på, hvordan det ville være, hvis vi skulle bo sammen på et tidspunkt. Hvordan ville det så være. Ville det løbe ud i sandet, fordi afstanden ville være for stor? Det har været en faktor.

Men usikkerheden var en fast følgesvend gennem hele udvælgelsesprocessen.

- Den, der råber højest, behøver jo ikke være den bedste. Det har jeg lært gennem livet, så derfor var det svært. Hende, der var den mest generte, vil måske være den allerbedste.

Her kan du se en præsentation af Frede