Samliv

Fandt genetisk far: Sådan er forholdet mellem Marcus og John i dag

Se snigpremieren på andet afsnit af 'Hemmeligheder og løgne' på TV 2 PLAY

Første afsnit af dokumentarserien 'Hemmeligheder og løgne' endte med, at 19-årige Marcus Vestergaard Pedersen fra Randers fik opfyldt sit store ønske om at møde sin biologiske far.

Det var ellers tæt på at være en umulig mission, Marcus begav sig ud på, da han satte sig for at opspore sit genetiske ophav. For han vidste kun, at hans biologiske far var en anonym sæddonor, og den eneste oplysning, han havde om ham, var et donornummer.

Men via den verdensomspændende dna-database 23andMe kom Marcus i kontakt med sin onkel Stuart i USA, og han formidlede kontakten videre til Marcus' far, John Kennedy, som viste sig at bo i København, og som indvilgede i at mødes med sin donorsøn.

Se Marcus' første møde med sin biologiske far, John Kennedy, i videoklippet øverst

Marcus: Han er en rigtig dejlig person

Det er nu halvanden måned siden, at Marcus og John mødtes for første gang på en bænk ved Islands Brygge i København. For Marcus har mødet betydet en kæmpe omvæltning i hans liv.

- Det betyder alt. Jeg kunne ikke have ønsket mig det bedre. John er en rigtig dejlig person, og han er meget let at snakke med, siger Marcus til TV 2. Teksten fortsætter under billedet.

Også for 56-årige John har mødet med donorsønnen været en berigende oplevelse.

- Det er meget interessant at møde en ung mand på snart 20 år, som man ikke har nogen historie med, men kun har generne til fælles. Der er ingen tvivl om, at jeg har et andet forhold til ham, end jeg ville have med et andet nyt bekendtskab. Vi har helt klart nogle fælles træk, siger John Kennedy og fortsætter.

- Men det er vigtigt at huske, at han ikke er min søn, men at jeg er hans donor. Marcus har sin egen familie, og det håber jeg, bliver ved med at være sådan, konstaterer John Kennedy, der til daglig arbejder som projektmedarbejder på Københavns Madhus.

Har fået to halvsøskende: Vi ligner hinanden på en prik

Allerede to uger efter det første møde tog John sammen med sin kone og to børn en tur til Aarhus for at hilse på Marcus' familie. Og især for børnene har det været en kæmpe oplevelse.

- Jeg har en pige på 15 år og en dreng på 12 år. De synes, det er meget spændende, at de nu har fået en halvbror i Jylland, fortæller John Kennedy med et grin.

For Marcus er det mindst lige så spændende, at han nu ikke bare har en far at spejle sig i, men også to halvsøskende.

- Vi ligner hinanden på en prik. Og det sjove er, at vi allesammen går på den samme måde, hvor fødderne drejer lidt udad, ligesom Chaplin, forklarer Marcus om den såkaldte "Kennedy-walk", som John har døbt den:

- Når Marcus har den samme gangart som os, kan det jo kun opstå på én måde. Via arvemassen. For vi har jo ikke haft mulighed for at påvirke ham på nogen måde, konstaterer han.

Siden familietræffet i Aarhus har Marcus også været en tur alene i København i sin efterårsferie, hvor han var i Tivoli sammen med sin halvlillebror. I videoklippet nedenfor kan du se, hvordan Marcus kom på sporet af sin biologiske far via dna-databasen 23andMe

Har planer om at besøge bedsteforældre i USA

For øjeblikket er Marcus i gang med at aftjene sin værnepligt på Skive Kaserne. Men så snart de fire måneder som soldat er overstået sidst i november, vil han finde sig et job, så han kan tjene penge til at rejse til USA.

- Jeg håber på at få et job som folkeskolevikar. For jeg har planer om at tage en måned til North Carolina til foråret, så jeg kan besøge mine bedsteforældre og andre familiemedlemmer derovre, siger han og tilføjer.

- Meningen er, at jeg skal arbejde som guide i et river rafting-firma, som familien ejer, afslører Marcus, som vil rejse alene til USA.

Vil stadig gerne finde sin biologiske mor

Som det fremgik af onsdagens premiereafsnit på ’Hemmeligheder og løgne’ onsdag aften, er det endnu ikke lykkedes Marcus at komme i kontakt med sin genetiske mor, som han kun ved stammer fra Iran.

Fertilitetsklinikken, der i sin tid begik fejlen med at forbytte ægget fra Marcus’ mor med den iranske kvindes æg, vil nemlig hverken udlevere kontaktoplysninger på kvinden eller selv kontakte hende for at meddele, at hun har en 19-årig søn i Danmark.

Men selv om Marcus nu har fundet frem til halvdelen af sit genetiske ophav, betyder det ikke, at han har opgivet kampen for at finde sin biologiske mor: Tværtimod.

- Nu har jeg brugt fem år af mit liv på det her. Så jeg bliver ved, indtil det lykkes, fastslår han.

Gik du glip af premieren på 'Hemmeligheder og løgne' om Marcus-sagen, kan du se det lige nu på TV 2 PLAY, hvor der også er snigpremiere på andet afsnit.

Kommende afsnit af 'Henmeligheder og løgne' vises hver onsdag kl. 20.00 på TV 2

'Hemmeligheder og løgne' søger nye medvirkende

Hvis du, ligesom Marcus, er vokset op i en familie, der gemmer på en hemmelighed, kan du nu tilmelde dig en ny sæson af 'Hemmeligheder og løgne'. Læs mere her.

Er du klar til at bryde tabuet i familien og søge svar og afklaring, samtidig med at du mødes med de familiemedlemmer, som du ikke tidligere har kendt, så vil vi meget gerne høre fra dig.