Samliv

Landmand søger kærlighed: Her er Oles store hemmelighed

- Jeg har jo sådan en swinger-klub. Er det noget, I har hørt om? spørger Ole forsigtigt Alice og Gitte i næste uges afsnit af 'Landmand søger kærlighed'.

Og det har de. Men tydeligvis ikke nok, for umiddelbart efter starter noget, der mest minder om et krydsforhør, hvor Ole skal stå skoleret over for især 54-årige Alice, der tænker, at det mest af alt er 'en stor bunkepul'.

Ole løfter sløret for sin hemmelighed i sjette afsnit af 'Landmand søger kærlighed', fordi han ønsker at få kortene på bordet og ikke mindst afmystificere swingere.

I klippet over artiklen kan du se Ole fortælle om sin swinger-hobby, og hvordan Alice og Gitte tager i mod hans hemmelighed.

- Jeg ville aflive nogle af alle de fordomme. Jeg møder kun glade mennesker i swingerklubben. Ja, jeg vil nærmest sige, at de er gladere end gennemsnittet, siger Ole til TV 2 og understreger, at der ikke er noget 'fy skamme' over det at swinge.

Og fordi han er overbevist om, at man kommer længst med sandheden, vælger han altså at indlemme Gitte og Alice i hans hemmelighed.

Mere end sex

53-årige Ole fortæller til TV 2, at han har besøgt swingerklubben, der ikke ligger langt fra hans gård, i fem-seks år. Og det er vigtigt for ham at understrege, at det ikke kun handler om sex med forskellige partnere.

- Der er meget socialt i det. Jeg har efterhånden et rimelig stort netværk gennem swingerklubben, så jeg kan jo nærmest komme til fest hver weekend, siger Ole.

Han fortæller, at han ofte mødes med en 8-12 stykker for at spise, hygge sig og få lidt at drikke.

- Det er lige som, når alle andre tager til fest. Jeg har en håndfuld, som jeg er kommet en del sammen med, hvor det ikke handler om sex. Men om venskab.

Svært at undvære

Derfor er det også svært for Ole at garantere 54-årige Alice og 51-årige Gitte, at han vil droppe swingerklubben, hvis han kommer i et fast forhold.

- De første par år, kom jeg ikke så ofte i klubben, men her de sidste 2-3 år er jeg kommet der rigtig meget. Og det er da ingen hemmelighed, at man jo kommer til at savne det.

- Det er jo som at cutte alle sine venner af, fordi det har fyldt så meget. Det vil jo efterlade et tomrum, forklarer Ole.

Du kan se Oles introduktions-video her

Tænkte ikke over det

I sekunderne, hvor Ole fortæller Alice og Gitte, at han går i swingerklub, tænker han ikke umiddelbart over, hvilke konsekvenser det vil få for ham, at det kommer i fjernsynet.

Og selv om han står ved, at han går i swingerklub, kunne han da godt have undværet opmærksomheden.

- Jeg kunne have tiet stille med det. Men det var vigtigt at få det sagt, fordi jeg jo havde en idé om, at jeg ville blive ved det, fortæller han.

Du kan se Bubber besøge en swingerklub i 'Danmark ifølge Bubber' på TV 2 Play.

Familien ved intet

Og faktisk ved hans familie det slet ikke. Derfor er Ole da også spændt på, hvordan det hele vil blive modtaget.

- Mine naboer ved det sgu godt, men min mor og søstre gør ikke. Hvis jeg kunne gøre det om, så ville jeg have holdt det for mig selv.

- Men har du forberedt, hvad du vil sige til dem?

- Jeg vil jo nok bare sige, at jeg har været single, og at der er mange, der gør det. Jeg er jo ikke den eneste, for så kunne de jo ikke drive klubben, siger Ole og fortsætter:

- Det er jo hverken kriminelt eller noget. Nogle tager i byen og finder en, de kan tage med hjem, og andre tager i swingerklubben.

Ole erkender, at han ikke gennemtænkte det, men er fast besluttet på, at bordet altså fanger nu.

Du kan se programmet på torsdag i næste uge, hvor det bliver sendt klokken 20.00 på TV 2 eller se snigpremieren på TV 2 Play.

Swinging i tal

Pr. 28. juli 2014 var der otte swingerklubber i Danmark. Når man tæller disse, er det vigtigt at skelne mellem sexklubber og swingerklubber.

Antal swingere:

Der har været en stigning af swingere i Danmark de sidste ti år. Tallene ser således ud:

  • 2005: 18.000
  • 2007: 40.000
  • 2010: 70.000
  • 2012: 80-90.000
  • 2014: 85-95.000

Gennemsnitsalderen er 35-50 år. De yngste swingere er mellem 18-20 år, mens de ældste er mellem 65-70 år.

Kønsfordeling i 2014:

  • Singlefyre 32 %
  • Par 60 %
  • Singlekvinder 8 %

Det er vigtigt at understrege, at det er skøn. Tallene stammer fra Swingerguiden.dk