Samliv

Sexolog om landmandens afsløring: Ole er sej

Den 53-årige landmand Ole er helt åben om, at han går i swinger-klub, og i næste uges afsnit af 'Landmand søger kærlighed' afslører han det for Alice og Gitte, der begge kæmper om hans gunst.

- Jeg ville aflive nogle af alle de fordomme. Jeg møder kun glade mennesker i swinger-klubben. Ja, jeg vil nærmest sige, at de er gladere end gennemsnittet, siger Ole til TV 2 og understreger, at der ikke er noget 'fy skamme' over det at swinge.

I klippet over artiklen kan du se, når Ole fortæller Alice og Gitte, at han går i swinger-klub.

Der skal en del mere til at forarge Joan Ørting, der er sexolog og underviser. Hun synes, Ole er sej, fordi han står frem og fortæller, at han går i swinger-klub.

- Det er jo lige meget, hvad vi andre synes. Bare man har det godt og føler sig inspireret. Går man i swinger-klub, har man i hvert fald et sted, hvor man kan udleve sine fantasier, siger hun til TV 2.

Meget skyld og skam

- Ole siger, at han føler, at folk har mange fordomme om at swinge. Hvordan kan det være?

- Der er jo masser af skyld og skam inden for det seksuelle. Der er mange fordomme. Det er nok primært omkring, hvad det er for nogle typer, der går i swinger-klub, fordi det er nogle bestemte typer, der har været repræsenteret udadtil.

- Hvilken effekt har det, at folk står frem i medierne og fortæller om, at de går i swinger-klub?

- Der har været meget om swinger-klubber i medierne, og det har gjort, at flere kan sige 'Gud, det ligner jo mig'. Jo mere, vi taler om det og ser, hvad der foregår, jo mere tør vi selv. Og jo mindre perverse føler vi os, forklarer Joan Ørting og afslører, at hun ikke selv er til swinging:

- Jeg har prøvet at være i en swinger-klub i forbindelse med et tv-program, der skulle optages. Men det er ikke noget, jeg har lyst til at dyrke.

Swinging i tal

Pr. 28. juli 2014 var der otte swingerklubber i Danmark. Når man tæller disse, er det vigtigt at skelne mellem sexklubber og swingerklubber.

Antal swingere:

Der har været en stigning af swingere i Danmark de sidste ti år. Tallene ser således ud:

  • 2005: 18.000
  • 2007: 40.000
  • 2010: 70.000
  • 2012: 80-90.000
  • 2014: 85-95.000

Gennemsnitsalderen er 35-50 år. De yngste swingere er mellem 18-20 år, mens de ældste er mellem 65-70 år.

Kønsfordeling i 2014:

  • Singlefyre 32 %
  • Par 60 %
  • Singlekvinder 8 %

Det er vigtigt at understrege, at det er skøn. Tallene stammer fra Swingerguiden.dk