Samliv

Sexologer dybt uenige: Så tit skal du have sex med din partner

Du kan se 'Go morgen Danmark' på TV 2 PLAY.

Et nyt canadisk studie om sex i parforhold skaber røre blandt de danske sexologer.

Studiet, der har undersøgt forbindelsen mellem hyppigheden af sex og parforholdets lykkeniveau, konkluderer, at de mest lykkelige par har sex én gang om ugen. Dermed sår studiet tvivl om den opfattelse, der tidligere har været - nemlig at jo mere sex man har, jo lykkeligere er man.

- Det er rigtig mange mennesker, der er blevet spurgt gennem meget lang tid, så her har vi en viden, og der mangler i den grad en viden om seksualitet. Den her undersøgelse slår fast, at folk, der har sex én gang om ugen oplever en større lykkefølelse end folk, som har det sjældent og at mere sex ikke giver mere lykke, fortæller klinisk sexolog Michael Loua.

Sexolog: Vi har for lidt sex

Men ikke alle er enige i studiets konklusen, som er baseret på svar fra 2.400 par, der er blevet fulgt af University of Toronto-Mississauga i 14 år.

- Generelt burde vi have meget mere sex. Vi knalder 1,8 gang om ugen i Danmark, hvor et samleje i gennemsnit er fem minutter, så det vil sige, at vi cirka bruger otte minutter om ugen på at have sex med hinanden. Og sat op imod hvor langt tid vi bruger på at stå nede i fitnesscenteret og løbe rundt på noget løbebånd - det er jo flere timer - så kunne man godt ønske sig, at vi havde noget mere sex, siger sexolog Jakob Olrik.

Michael Loua er uenig med Jakob Olrik Han mener ikke, der er en endegyldig opskrift på, hvor meget sex man skal have som par - det afhænger nemlig af parret.

- Der er mennesker der har sex én gang om måneden eller mere sjældent, som er lykkelige med det. Sex er ikke det eneste kit i et parforhold - der kan være andre interesser, som binder os sammen, siger Michael Loua, der dog påpeger, at sex kan have mange positive sideeffekter såsom bedre kropsbevidsthed.

Det handler om nærvær

Sexolog og parterapeut Rikke Thuesen mener heller ikke, at det er frekvensen af sex, der er vigtig, men derimod kvaliteten. Sex skal ikke bare være en drift, men en måde vi nærmer os hinanden på.

- Det kan være langt bedre at prioritere sex en gang om ugen eller én gang hver 14. dag, hvor vi så er nærværende og på, men desværre er der altså mange, der tænker, at det er bedst, hvis vi har sex hele tiden, for det har man jo læst, er godt, forklarede Rikke Thuesen torsdag til TV 2.

Hvor ofte skal du have sex for at være lykkelig? Giv din mening til kende i afstemningen.