Samliv

Hveranden finder kærligheden på jobbet

Hveranden vælger at danne par med en kollega, men det er ikke altid helt gnidningsfrit.

Amorinerne flyver rundt i luften på de danske arbejdspladser. 44 procent af danskerene haft en kæreste på deres job. Det viser en undersøgelse fra Magasinet Arbejdsmiljø.

I alt er 1.193 respondenter blevet spurgt, og selvom mange af dem har oplevet at finde kærligheden på jobbet, så har det ikke været lutter lykke. Undersøgelsen viser nemlig også, at kærlighedsforhold kan være yderst problematisk på arbejdspladsen.

- En klassisk problemstilling er, når beslutningsprocesserne bliver svære at gennemskue. Hvis en chef og en medarbejder er kærester, og det virker som om, at chefen træffer beslutninger, som favoriserer kæresten, kan det gøre medarbejderne usikre, siger Dorte Vilsgaard, der er arbejds- og organisationspsykolog, til Magasinet Arbejdsmiljø.

Der skal være retningslinjer for kærligheden

Derfor anbefaler seks ud af syv autoriserede arbejdsmiljørådgivere, som rådgiver om kæresteforhold på jobbet, en form for retningslinjer. Det samme anbefaler HK og Dansk Industri.

Retningslinjerne kan for eksempel være, at man skal oplyse, at man har et forhold til en kollega. Det kan også være, at man ikke må arbejde i samme afdeling som sin kæreste, eller at man skal skifte job, hvis man er kæreste med chefen.

Foruden de deciderede kæresteforhold angiver 27 procent, at de har været utro med en fra jobbet.