GO'

Ingen ville have noget med Søren at gøre

Søren Algreen-Ussing mistede sine venner, da han blev psykisk syg. Men nu har han fået en besøgsven, som han kan stole på.

200.000 danskere føler sig ensomme, ifølge Røde Kors.

Ensomhed rammer alle - både gamle og unge. Derfor har Røde Kors oprettet en ordning med besøgsvenner, der frivilligt engagerer sig i de mange danskere, der ikke så tit får besøg og som føler sig ensomme i livet.

En af dem, der pludselig blev ensom, er 41-årige Søren Algreen-Ussing, der er paranoid skizofren, hvilket gør, at han har mistet sin ansvarlighed. Og med ansvarligheden røg der også rigtig mange af hans venner. 

- Det var simpelthen en nedtur af en anden verden. Jeg er vant til at definere mig med mine venner og gå meget ud, så det var rigtig hårdt, forklarer Søren Algreen-Ussing i 'Go' morgen Danmark'.

Taler om Pamela Anderson

Søren havde efterhånden kun to venner tilbage, som han så et par gange om året. Det var lige indtil 21-årige Andreas Nyrop Hjort kom ind i Sørens liv.

Andreas Nyrop Hjort er frivillig besøgsven hos Røde Kors og er tilknyttet Søren, som han besøger to gange om ugen. De går for eksempel på café og drikker kaffe. De gør alt det, normale venner nu en gang gør. 

Vi snakker om løst og fast og  om Pamela Anderson og hendes nye bikini, fortæller Søren.

En win-win situation for både Søren og Andreas

Andreas har valgt at være besøgsven på grund af sit studium og for at møde en som Søren.

- Jeg læser til pædagog og ville gerne ud at lære nogle andre mennesker at kende, for det er noget af det, som pædagogfaget kræver - at have nære relationer til mennesker. Og så ville jeg gerne ud og gøre en forskel for nogle, der måske har haft det rigtig svært, forklarer Andreas Nyrop Hjort.

Søren og Andreas har mødtes hver anden uge siden august 2014, og de har tænkt sig at fortsætte længe endnu.

- Det betyder da, at der er lidt afveksling, og så har man et andet normalt menneske at stole på, forklarer Søren.