Samliv

Anita fra 'Født i forkert krop': I dag er jeg en fantastisk dejlig kvinde

Anita Andersen er en af de personer, som TV 2 følger i programmet 'Født i forkert krop'. Her fortæller hun om sit liv som kvinde.

'Jeg har hele mit liv følt, at der var noget galt. ' 

Det er en udmelding, som man ofte får fra transkønnede, når de skal fortælle om, hvornår det gik op for dem, at de er netop transkønnede. Og det samme gør sig gældende for 46-årige Anita Andersen fra Viborg, der i en alder af 40 år erkendte over for sig selv og over for omverdenen, at hun på trods af at være født i en mandekrop, er en kvinde. 

- Det var først ret sent i mit liv, at jeg var i stand til at sætte ord på det. Men der var mange små indikatorer på, at jeg i virkeligheden var en kvinde, fortæller Anita Andersen til TV 2.

Den 46-årige kvinde giver seerne et indblik i hendes liv som transkønnet i programmet 'Født i forkert krop'. Her følger vi hende blandt andet, når hun er i Litauen for at få opereret bryster, når hun skal købe sin første bh, og da hun får svar på, om hun kan få den endelige kønsskifte-operation hos Sexologisk Klinik, som er det eneste sted i landet, der må behandle transkønnede.

- I dag er jeg en fantastisk dejlig kvinde, fortæller Anita Andersen blandt andet om sit kønsskifte i programmet. 

'Fik det dårligere og dårligere' 

Jo ældre Anita Andersen blev, jo dårligere fik hun det. 

- Jeg fik det dårligere og dårligere. Men så begyndte jeg at udforske det lidt mere. Og så gik det op for mig. Så var der ingen vej tilbage.

Da først erkendelsen ramte Anita Andersen, var det med fare for at miste alt og alle, at hun besluttede sig for at fortælle omverdenen, at hun var transkønnet. 

- Spørgsmålet var, om jeg skulle springe ud af skabet, eller om jeg skulle springe ud foran et tog. Jeg har børn, så det endte med at blive det første, fortæller hun.

Og selv om Anita Andersen ikke har mistet alt, så har hendes virkelighed ændret sig. 

- Jeg blev skilt, og jeg mistede min arbejdsevne på grund af slidigt. Så min situation efter at have været i et forhold i 21 år, har ændret sig. 

Vendepunkt

Selv om der har været mange udfordringer for Anita Andersen, har hun nu nået et vendepunkt. Hun er nemlig blevet indstillet til at få en kønsskifteoperation af Sexologisk Klinik.

- Jeg har det fantastisk. Jeg kan slappe af på den helt ny måde. Mit humør har været trykket i meget lang tid, fordi jeg ikke vidste, om jeg var købt eller solgt. Det var som at få at vide, at man er bestået.

Nu, når Anita Andersen er nået et langt stykke i sin rejse mod at blive en kvinde i biologisk forstand, er der plads til nye og andre ting i hendes liv. 

- Som sådan vil operationen ikke ændre noget ud over den måde, som jeg har det med mig selv. Jeg kan koncentrere mig om at få nogle andre ting ind i mit liv.

- Jeg har mødt en meget sød mand. 2016 bliver et godt år, fortæller hun.