GO'

Ikke tryg efter Köln: Køber peberspray og går til skydetræning

De drastiske hændelser i Köln er noget af det, der har fået Stinne Goldbach til at erhverve sig en peberspray og begynde til skydetræning.

Stinna Goldbach har på Facebook lagt et billede op, hvor hun sidder på en stol iført stilletter, kjole og håndtaske i skøddet  - klar til at tage i byen. Men ser man lidt nærmere på billedet, så er alt ikke, som det umiddelbart plejer at være, når en 32-årig kvinde tager i byen. I Stinna Goldbachs håndtaske ligger der nemlig både en peberspray og en pistol.

- Det er ren og skær afmagt. De hændelser, der er sket, og som er kommet frem i medierne, har gjort ondt i min mave, fortæller Stina Goldbach i 'Go' morgen Danmark'.

Særligt har det vendt sig i maven på Stinna, fordi hændelserne er fundet sted i vores nabolande, som vi sammenligner os med. Hun tænker blandt andet på episoden i Köln, hvor flere hundrede kvinder blev krænket seksuelt nytårsnat og på de seksuelle overgreb i Sverige, som i flere år har været mørklagt af de svenske politi.

Vil kunne forsvare sig selv

Pebersprayen har Stinna valgt, at hun vil tage med, når hun gæster det københavnske natteliv. Pistolen i tasken er blot en attrap, der symboliserer, at Stinna har besluttet sig for, at hun vil kunne klare sig selv. Hun vil derfor starte til skydetræning.

- Jeg ved jo godt, at jeg ikke lærer at skyde i morgen eller at håndtere et våben optimalt i morgen, men hvis jeg gerne vil lære det med henblik på fremtiden, så jeg kan forsvare mig, for jeg føler ikke, at vi i øjeblikket ser, at politiet har overskuddet og ressourcerne til at komme ud til privatpersoner, og så vil jeg gerne have muligheden for at forsvare mig selv, siger Stinna Goldbach, der har planer om på sigt at anskaffe sig et håndvåben på trods af, at det er ulovligt.

Stinna Goldbach valgte at dele opslaget på Facebook for at skabe debat, og det må man sige, at der er kommet. Opslaget er blevet del knap 2000 gange og kommenteret af over 8000 mennesker. I opslaget skriver hun blandt andet.

"...jeg NÆGTER, at være den næste kvinde, der bliver overfaldet i en europæisk storby, imens uniformerede betjente kan se magtesløse på. Jeg tager gerne skeen i den anden hånd... En udfordring har aldrig skadet nogen. Men jeg vender IKKE den anden kind til."

Se hele opslaget herunder.

Kære politikere, Imens i tilsyneladende indleder 2016 med, at bekymre jer om eget løn/ pensions niveau, hvor mange...

Posted by Stinna S. Goldbach on Tuesday, January 12, 2016