Samliv

Ny beregner: Se hvor meget du forbrænder under sex

Vælg stilling, varighed, køn og vægt, og så kan du se, hvor mange kalorier du og din partner forbrænder under jeres sexakt.

Har du tænkt over, hvilken sexstilling der er mest effektiv, hvis du som sidegevist gerne vil forbrænde kalorier? Så behøver du ikke tænke længere, for sitet sinful.dk har udviklet en ny beregner, der kan give dig svar på det.

I beregneren indtaster du dit og din partners køn og jeres vægt. Derudover vælger du i en liste, hvilken stilling I har haft sex i, og til sidst angiver du, hvor længe I har haft sex i stillingen. Ud fra det beregner sitet, hvor mange kalorier I hver især forbrænder.

Missionær svarer til en halv dåsecola

Foruden resultatet kommer der også en oversigt over, hvor meget kalorierne svarer til i vin, øl, cola, bacon, pizza og stegt flæsk. Du kan altså se, hvor meget ekstra du kan spise, hvis du efterfølgende har sex. Endelig kan du se, hvor mange minutter du skal henholdsvis gå, løbe, cykle, dyrke fitness, spille bold eller gå til yoga for, at du forbrænder det samme som under sexakten.

Hvis du for eksempel er en kvinde på 59 kilo, der i 15 minutter dyrker sex i missionærstilling med en mand på 75 kilo, så forbrænder du 67 kalorier, mens manden forbrænder 101 kalorier. De 67 kalorier svarer til en halv dåse cola, og du skal cykle i 10 minutter for at opnå den samme forbrænding.

Den stilling, hvor begge parter forbrænder mest, er i en stående 69'er. Der forbrænder personerne i det ovenstående eksempel henholdsvis 90 kalorier og 135 kalorier.

Sådan er beregneren lavet

Sinful.dk har i beregneren brugt data fra den amerikanske bog 'The position of the day Playbook', der blandt andet kommer ind på, hvor mange kalorier man forbrænder i de forskellige sexpositioner. Disse data er blevet behandlet med en MET-score. MET måler den metaboliske værdi for den fysiske aktivitet man udfører, som altså her er sex. 

Data om kalorierne i madvarerne stammer fra National Health Sevice i England, mens kalorieforbruget ved sportsaktiviteterne er officiel statistik fra den amerikanske regering.

Ifølge sundhedsekspert Christian Bitz kan beregneren sagtens bruges som et pejlemærke, selvom den ikke er helt nøjagtig.

- Ligesom man kan regne det ud, når man løber langrend, kan man også forske i, hvor mange kalorier, man forbrænder under sex. De tal, de kommer frem til, er i meget god overenstemmelse med de tal, jeg har læst. Man skal nok ikke ikke regne med det ned til mindste detalje, men jeg synes, beregneren er meget sjov, fortæller Christian Bitz til MX.dk.

Du kan prøve beregneren lige her.