Samliv

Lola Jensen: Derfor skal vi passe godt på de få dagplejere, der er tilbage

Antallet af dagplejer er halveret. Derfor opfordrer familievejleder Lola Jensen til, at kommunalpolitikerne passer på de få, der er tilbage.

På sin Facebook-profil hylder familievejleder Lola Jensen de dagplejemødre, der stadig er tilbage. 

- Et stigende antal børn oplever hverdagen som lidt for udfordrende, og for disse børn er det lille beskyttede hjemlige miljø, som dagplejen kan tilbyde, med den samme voksen, færre børn i samme rum og kun få forældre ud og ind ad døren hver dag, en lease for de følsomme børns sjæl, et helle, en struktureret tryg forudsigelighed, hvilket øger deres energier og frigiver energier til at suge hverdagens mulige inspiration til sig.

Dagplejer er en truet størrelse

Opslaget kommer, efter det i weekenden kom frem, at 4.800 dagplejere på landsplan har mistet deres job gennem de seneste fem år. 

I stedet for at brokke sig over udviklingen, har Lola Jensen valgt at opfordre - især kommunalpolitikerne - til at passe godt på de dagplejer, der er tilbage, fordi de er vigtige for de børn, der bedst trives i de små og nære miljøer. Dagplejerne er vigtige for deres positive udvikling, mener familievejlederen.

- Jeg giver også dagplejerne al min respekt i forhold til fire til fem flyverdragter, vanter, huer, støvler, bleer med mere, og alligevel klæder de dagligt hele flokken på for en tur i skoven, til stranden, ud i sneen, i legestue, til rytmik, i ZOO med mere. Ja, selv 20 kilometer med bus og retur igen for at se på toge, skriver Lola Jensen på Facebook.

Hele opslaget kan du læse nedenfor.