Samliv

Blev impulsivt gift i dag: René måtte ikke sige nej

Denne selfie lagde René og Louise ud på Facebook kort efter de var blevet viet på Kolding Rådhus. Privatfoto / Privatfoto

I dag er skuddag - dagen, hvor kvinder frit må fri til mænd, og mænd ikke må sige nej.

Da parret Louise Stockmarr og René Bøtker Olesen vågnede i morges, havde de næppe forestillet sig, at de ved afslutningen på dagen kunne kalde hinanden for mand og kone. De havde nok heller ikke tænkt så meget over, at det i dag er 'skuddag'. 

Dagen, hvor kvinder frit må fri til mænd, og mænd ikke må sige nej. Da dagen kun oprinder hvert fjerde år - i et skudår - havde flere kommuner landet over valgt at tilbyde par straksvielser. Det havde Kolding Kommune, hvor Louise Stockmarr og René Bøtker Olesen bor med deres to børn, også valgt. 

Det havde de annonceret i et opslag på deres Facebook-side. Et opslag, som Louise faldt over, da hun gik derhjemme på barsel med parrets yngste barn på fem måneder. 

- Vi havde længe gået og snakket om, at vi ville gifte os. Både fordi vi har to børn sammen, men selvfølgelig også på grund af kærlighed, fortæller hun til TV 2.

Har I overvejet et smut forbi rådhuset i dag? I anledningen af skuddag, hvor kvinder som bekendt må fri til deres mænd,...

Posted by Kolding Kommune on Wednesday, February 24, 2016

Kunne ikke sige nej

Da Louise havde set opslaget, ringede hun til sin mand, der arbejder som projektleder.  

- Jeg ringede til René, da jeg havde set opslaget på Facebook. Han var ikke helt overbevist, fortæller hun. 

Men som sagnet om 'skuddag' siger, må mænd på denne dag ikke sige nej til kvinders frieri. Hvis man gør det, skal man bøde med 12 par handsker eller 12 par strømper. Derfor var det heller ikke helt let for René at sige nej til Louise. 

- Han kom hjem og spiste frokost, og så snakkede vi det hele igennem. Så blev vi enige om, at vi skulle gøre det, fortæller Louise. 

Derpå tog parret deres lille dreng med i barnevognen og travede, lige som de var, ned på Rådhuset.

Viet af borgmesteren

Louise og René var åbenbart de eneste koldingensere, der havde mod til at lade sig vie på skuddagen. 

- Vi var på Borgerservice for at udfylde nogle papirer. Og så gik vi en tur i solskinnet med en kop kaffe, indtil borgmesteren havde tid til at vie os klokken kvart over to, fortæller Louise. 

Og der var ingen kolde fødder, da parret gik og ventede på borgmesteren. 

- Vi var rigtig glade og spændte. 

Og da klokken slog 14.30 på Kolding Rådhus, sagde René ja til sin Louise, og Louise ja til sin René. Alt imens parrets fem måneder gamle søn sad på armen.

'Det passede os rigtig godt'

På sin egen måde var skuddag lige det, soom René og Louise gik og ventede på. Parret har det nemlig ikke godt med alt for meget opmærksomhed. 

- Vi er begge ret generte, så det passede os rigtig godt, at det bare var os. Det var rart at gøre uden den unødvendige opmærksomhed. Så vi er glade, siger Louise. 

Der var ingen familiemedlemmer, venner eller andre, der nåede at være med til vielsen. Parrets ældste datter på tre ved nok heller ikke, at mor og far nu er gift. 

- Men det bliver en sjov historie at fortælle i fremtiden, fortæller Louise. 

Parret har heller ikke ringet rundt til alle i deres telefonbog for at fortælle om dagens impulsive beslutning. I stedet tyede de til det sociale medie, som satte det hele igang - nemlig Facebook. 

- Vi har lagt en selfie ud på Facebook. Og der er kommet en del likes og kommentarer med folk der siger: 'Tillykke' og 'Hvor er det vildt'.

Denne selfie lagde Rene og Louise ud på Facebook kort efter de var blevet viet på Kolding Rådhus.

Skal ikke snydes for fest

Selv om parret knapt nok kan nå at planlægge en bryllupsfest på én dag, har de allerede talt om, at de selvfølgelig skal fejre deres nyligt indgåede ægteskab. 

- Vi skal ud og spise, hygge og fejre det.

Familie og venner bliver heller ikke snydt. 

- Vi har altid talt om at holde en sommerfest, når vi blev gift. Men det tager vi som det kommer. Det kunne være rart at gøre, når børnene er blevet lidt ældre, fortæller Louise, der i morges vågnede med sin kæreste, men altså i aften siger 'godnat' til sin mand.

Rene og Louise mødte hinanden tilbage i 2011 til en fest hos Louises veninde - og Renés underbo.