Samliv

Tjek din kvindetype: Hvilken slags mand passer du sammen med?

Find ud af hvilken type kvinde du er, og find den rigtige partner, der passer til dig.

For at finde den rigtige mand til netop dig, bliver du nødt til at vide, hvordan du selv er som kvindetype, mener sexolog.

Sexolog Jakob Olrik, der blandt andet afholder kurser i, hvordan vi kvinder bliver bedre til at vælge den rette partner, opdeler kvinderne i fire overordnede typer: kontrolfreaken, kærlighedsidealisten, festpigen og eventyrprinsessen.

Selvom vi ofte har elementer fra flere af kvindetyperne i vores personlighed, er der ofte en overordnet rød linje i, hvordan vi inders inde ser verden, og det er de mekanismer, der er med til at afgøre, hvilken kvindetype du er. Ofte står vores forestillinger om, hvordan en partner bør være i vejen for, at vi vælger den rigtige partner:

- Mange tror, fejlagtigt, at de skal lave om på sig selv, for at få et forhold til at fungere. Anerkend i stedet dig selv, som du er, og arbejd med den kvindelighed du har, siger Jakob Olrik.

Tre madvaner der afslører, om kvinder er gode i sengen

Kontrolfreaken

Ligestillingen har medført et utal af kvindelige kontrolfreaks. Kan du lide at tage styringen i sengen, parforholdet, karrieren, osv.? Så er du nok en af dem. Kvinden, der har styr på det hele og har en mening om alt, vil ofte tro, at hun har brug for en mand med samme ambitionsniveau, men der tager hun fejl.

Hun kan være manipulerende og bestemmende og har derfor brug for en, der kan lide at være under tøflen. Med den rette mand kan hun få det, som hun vil have det - både i sengen og i hverdagen.

Kendte kontrolfreaks: Madonna

Bedste mandematch: Skildpadden, hun har bukserne på og det har den helt fint med.

Kærlighedsidealisten

Har du lagt en plan for, hvordan din næste kæreste skal opføre sig, og hvordan han skal se ud? Tjekker du stjernerne for at finde dit perfekte match? Er du nærmest religiøs, når det kommer til kærlighed, og har du opsat en masse regler? Så hører du nok til blandt dem, der i den grad ønsker at kontrollere deres kærlighedsliv. På trods af sine regler er kærlighedsidealisten et stort og rummeligt menneske. I mange tilfælde har hun også brug for at få modstand, så hun kan give slip på reglerne og lade forholdet blomstre.

Kendte kærlighedsidealister: Charlotte fra Sex & the City

Bedste mandematch: Orangutangen, hun kan rumme hende, og han får hende til at slappe af.

Forskerne: Det her søger mænd efter hos kvinder

Festpigen

Hun er den sjove pige, der i den grad er social og udadvendt, alt imens hun er et sensuelt væsen, der er socialt aktiv i festlige sammenhænge såvel som de seksuelle, meget a'la Samantha fra Sex and the City. Hun har en realistisk holdning til sex og romantik og lader sig ikke drømme væk i himmelsengsromantik og hvide brudekjoler. Hun har brug for en mand, der kan rumme hendes impulsivitet og levende væsen, og bør derfor ikke være sammen med en, der på nogen måde er usikker.

Kendte festpiger: Cameron Diaz

Bedste mandematch: Løven - Han kan rumme hendes vilterhed, mens hun giver ham liv.

Eventyrprinsessen

Hun lader sig gerne flyde væk på en tømmerflåde med sin udkårne uden at se sig tilbage. Hun drømmer om evig romance og er romantiker til fingerspidserne. Det eneste problem i hendes lille eventyrland er at finde prinsen, som skal opfylde hendes drøm - og som en sand prinsesse tager hun ikke sagen i egen hånd, men venter derimod på ham, som skal erobre hendes hjerte. Der er ikke meget realitetssans i hende, og hun har derfor brug for en mand, der kan klare verden for hende - og som kan tage styringen i sengen.

Kendte eventyrprinsesser: Bella Swan fra "Twillight" sagaen

Bedste mandematch: Ørnen den maskuline og feminine modpol a'la Hollywood

Kvinder får mere og mere lyst til uforpligtende sex. Se mere her