BS har chokbesked til tøffelhelte: I skal overleve alene på øde ø!

De otte mænd i 'BS & manddomsprøven' taber kæben, da de får at vide, at de skal overleve på egen hånd ved at dræbe dyr og finde planter.

I 'BS & manddomsprøven' skal den tidligere jægersoldat BS Christiansen hjælpe otte usikre og vattede danske mænd med at finde frem til deres mandighed.

Hjemmefra har mændene fået at vide, at BS venter på dem på et eksotisk sted, og at de skal medbringe tøj til 30 dage. Men da de når frem til destinationen, en lille stillehavsø i øgruppen Palau, får de ordre på at efterlade bagagen på båden.

BS har desuden en chokbesked til dem:

- I skal overleve på den her ø, og I skal selv finde det, I skal have at spise! Det bliver hårdt, og når I synes, det bliver hårdt, bliver det endnu hårdere!, lyder BS Christiansens benhårde salut til de lamslåede mænd. Se videoklip øverst.

- Der er masser af mad!

BS har dog ikke tænkt sig at overlade mændene helt til deres egen fantasi, så på sædvanlig pædagogisk vis giver han dem en instruktion i, hvad de kan finde af spiselige ting på den lille, øde ø. Deriblandt er der kokosnødder, krabber og en rodfrugt kaldet "taro".

BS & manddomsprøven

I ’BS & manddomsprøven’ vil jægersoldaten og mentaltræneren BS Christiansen udføre et eksperiment.

Han tager otte danske mænd, som alle er kørt fast i livet, med ud på en øde, tropisk ø i Stillehavet for at hjælpe dem til at finde mod, styrke og livsglæde.

På øen venter mændene en kedelig overraskelse. Til deres store skræk får de kun den mad, de selv kan samle og jage.

Ved at sætte mændene under ultimativt pres, vil BS tvinge dem til at finde ud af, hvem de egentlig er, så de kan gennemgå en personlig transformation.

For som BS siger: "Det er aldrig for sent at få et godt liv".

- Der er masser af mad, lover den erfarne naturmand, som tillige har en overlevelsespakke klar til mændene:

- Jeg har sørget for, at der er noget grej, I kan overleve med. Der er dét, I skal bruge, siger BS og holder et meget sparsomt udvalg af fangstredskaber op i hånden foran de måbende mænd, som får endnu et chok, da de bliver sat til selv at indrette en lejr.

Sover blandt rotter og kryb

Ud over fangstgrejet bliver de otte mænd forsynet med en machete, en skovl, en økse og en sav.

Mændene finder dog hurtigt ud af, at det ikke er så nemt at finde føde på øen, selv om BS beskrev øen som det rene overflødighedshorn, og om natten bliver de invaderet af forskelligt kryb, insekter og stigende havvand i deres lejr, som de har indrettet på stranden. Se videoklip nedenfor.

- Vi er her ikke helt alene. Der er skam også rotter, der har lyst til at deltage. Det er ikke så fedt, at de går på os, lyder det eksempelvis fra deltageren Nicolai efter den første nat på øen.

Nicolai: - Jeg havde en helt anden forestilling

For 37-årige Nicolai, der til daglig er hjemmegående og bor med sin familie på Frederiksberg i København, er det særligt svært at klare de barske strabadser og mangelen på mad, da han i forvejen er meget tynd. Og det kom i dén grad bag på ham, at det var en overlevelsestur, han skulle ud på.

Jeg troede, vi skulle prøve grænser af ved at springe i vandet fra en helikopter og måske skyde et dyr.

Nicolai Svendsen, deltager i BS-program

Fakta om de otte mænd i 'BS og manddomsprøven'

Andreas, 25 år, sygeplejerske, Aalborg

Nicolai, 37 år, ledig, Frederiksberg

Peter, 40 år, tømrer, Gram

Paw, 42 år, sygeplejerske, Esbjerg

Per, 30 år, bankrådgiver, Virum

Søren S, 45 år, selvstændig, Kværndrup, Fyn

Søren K, 47 år, tjenestemand hos BaneDanmark, Hørning

Steffen, 46 år, fængselsbetjent, Nørre Broby, Fyn

- Jeg havde en helt anden forestilling af, hvad jeg skulle med BS i programmet. Jeg troede, vi skulle prøve grænser af ved at springe i vandet fra en helikopter og måske skyde et dyr med gevær, siger Nicolai Svendsen til TV 2 og fortsætter.

- Jeg vidste godt, at vi skulle finde frem til vores maskulinitet, men at det var hulemanden, vi skulle finde frem, havde jeg ikke regnet med. Så han slog lige benene væk under os med den besked. Det var noget af et chok, erkender Nicolai.

BS griber ind, da mændene sulter

Heldigvis for de otte deltagere i 'BS & manddomsprøven' er de ikke helt overladt til sig selv på den tropiske ø, selv om de tror det.

BS har nemlig indrettet en lille udsigtsplatform i et træ, hvorfra han kan holde øje med mændene. Og han griber ind, da de efter fem dage stadig ikke er i stand til at finde mad selv, og Nicolai bliver syg af sult.

- Det var helt forfærdeligt for mig. Jeg havde næsten ingenting fået at spise, før vi tog ud på øen. Hverken på flyet eller ved mellemlandingerne. Så jeg havde ikke så meget at stå imod med, fortæller Nicolai, der ligesom de andre mænd blev meget lettet, da BS pludselig dukkede op.

- Vi havde allerede fantaseret om forskellige former for redningsaktioner. Blandt andet vidste vi, at naboøen blev brugt som træningssted for "rangers", så vi håbede, at de - eller en helikopter - ville opdage os på øen og komme os til hjælp. Men heldigvis kom BS dem i forkøbet, konstaterer han med et tørt grin.

Se 'BS & manddomsprøven' mandag kl. 20.00 på TV 2 - eller se den GRATIS snigpremiere allerede nu på TV 2 Play