Kone til BS-deltager: Derfor skulle Nicolai med i "Manddomsprøven"

Nicolai Svendsens ti år ældre kone, Dorthe, så et opslag om, at man søgte deltagere til 'BS & manddomsprøven', og så tog hun affære.

Med sin ringe kropsvægt og lidt negative attitude er 37-årige Nicolai Svendsen den af de otte deltagere, der har det sværest på BS Christiansens overlevelsestur til en øde, tropisk stillehavsø, og han er også den, der hurtigst bukker under for sult og søvnmangel.

Men for Nicolais ti år ældre hustru, Dorthe, er det ikke overraskende, at hendes mand reagerer, som han gør.

- Da jeg så ham i programmet, tænkte jeg: Om tre dage vil du hjem! Og jeg må indrømme, at jeg indimellem skreg af grin, når han for eksempel var "Maude-fornærmet", for jeg kunne tydeligt genkende hans reaktionsmønstre hjemmefra, siger Dorthe Amdersen til TV 2.

Sendte hver sin ansøgning af sted nytårsaften

Som dén, der "har bukserne på" i familien, var det da også Dorthe, der tog beslutningen om, at Nicolai skulle være med i 'BS & manddomsprøven'.

- Jeg så opslaget på Facebook for over et år siden og tænkte, at det lød som noget for Nicolai. Så jeg tog fat i ham og sagde: Det er dét, du skal!, siger Dorthe og fortsætter.

- Da der så var gået en måneds tid, uden at der var sket noget, satte jeg mig ned nytårsaften og skrev en ansøgning. Og det viste sig, at Nicolai gjorde præcis det samme, så det endte med, at vi begge to sendte hver sin ansøgning af sted nytårsaften uden at den anden vidste det, konstaterer hun med et grin.

- Han er blød som smør

Hjemme i familien, der ud over Dorthe og Nicolai består af Dorthes store søn, Mikkel, og parrets fælles søn, Lucas, fungerer Nicolai som hjemmegående husfar. Og dét med at indtage den klassiske kvinderolle, tager han indimellem lidt for bogstaveligt.

Han er lidt af en "curling-far", der rydder alle udfordringer af vejen for sine sønner.

Dorthe Andersen, hustru til BS-deltageren Nicolai

- Han er blød som smør og har svært ved at sætte grænser over for drengene. Faktisk er han lidt af en "curling-far", der rydder alle udfordringer af vejen for sine sønner. Men han skulle hellere passe bedre på sig selv, mener Dorthe, der samtidig synes, at Nicolai kunne have glæde af at være mere positiv.

- Hans ordvalg er generelt negativt, og han vender alting på hovedet. Det er derfor, vi kalder ham "Nic Negativ" og "Maude" i familien. Børnene driller ham også med det. Han reagerer typisk sådan, hvis man kommer til at sige noget forkert, forklarer 47-årige Dorthe, der selv er Nicolais modsætning og ofte reagerer ved at grine af ham:

- Jeg ved, hvordan jeg fĂĄr ham god igen, sĂĄ det er bare sjov og ballade det hele, konstaterer hun med endnu et af sine hyppige latterudbrud.

Var veninde med Nicolais storesøster

Da Dorthe og Nicolai mødtes for 16 år siden, var han bare 22 år, og hun var 32 og havde allerede sønnen Mikkel.

- Jeg var veninde med Nicolais storesøster, og når hun og jeg gik i byen, passede han vores børn. Efterhånden begyndte jeg at snakke mere og mere med ham, først på tremandshånd og så på tomandshånd, og så blev vi kærester, siger hun og fortsætter.

- Vi var et helt andet sted dengang. Han var lidt af en drengerøv, og vi havde det rigtig sjovt sammen. Men det ændrede sig det øjeblik, han selv blev far. Så var han ikke bare legeonkel for Mikkel længere, og som tiden er gået, har jeg fået mere brug for ham som mand. Selv kuvøseguf bliver jo ældre, siger hun.

HĂĄber, nogen vil give mig en guldmedalje!

Selv om det kunne tyde på, at Nicolai er gevaldigt under tøflen hjemme i lejligheden på Frederiksberg, er det ikke helt så slemt, som det ser ud til. For der hersker stor kærlighed mellem det umage par::

- Jeg elsker jo Nicolai præcis som den, han er. Jeg synes, han ER en rigtig mand, fordi han tager ansvar for børnene. Så det var udelukkende ment som en kærlighedserklæring, da jeg sendte ham af sted på turen med BS. Det er for hans egen skyld, og for at han skal få mere selvværd, og forhåbentlig en oplevelse for livet, forsikrer Dorthe, der dog ikke kan dy sig for at komme med en lille afskedssalut til sin tøffelhelt af en mand.

- Når folk ser programmet, håber jeg, at de vil tænke på mig og sige: Har du levet med ham i 16 år? Du skal da have en guldmedalje!, griner hun.

Gik du glip af premieren på 'BS & manddomsprøven', kan du se første afsnit lige nu på TV 2 Play, hvor du også finder snigpremieren på andet afsnit