Søren S. i BS-program: - Derfor blev jeg ramt af følelser

Fynske Søren Sønderlund kunne ikke holde tårerne tilbage, da han fra stillehavsøen skulle sende en hilsen hjem til sin kone og datter

Sammen med syv andre danske mænd kæmper Søren Sønderlund fra Kværndrup på Fyn med at holde gejsten oppe i ’BS & manddomsprøven’, da sult og savn for alvor begynder at sætte ind.

Den 47-årige selvstændige erhvervsdrivende og lokalpolitiker i det sydfynske er en af de deltagere, der er allermest utilfreds med forholdene på den øde, tropiske ø i Stillehavet, hvor BS Christiansen har overladt mændene til at klare sig selv.

- Jeg var pissesur på BS over, at han bare forlod os 10 minutter efter, at vi var ankommet på øen. Jeg havde jo glædet mig til at møde mit store idol og set frem til, hvad han ville lære fra sig af spændende ting, siger Søren Sønderlund til TV 2 om sin lettere negative attitude i starten af projektet.

Blev overmandet af følelser

Da Søren Sønderlund efter nogle dage på øen beslutter sig for at sende en hilsen hjem til sin kone Annelene og teenage-datteren Julie i Danmark, føler han sig egentlig rimeligt ovenpå.

- Jeg fik en idé lige i nuet, hvor jeg havde lyst til at sende en videohilsen til mine to piger. Jeg var helt rolig, da jeg tog kameraet op og havde det godt i kroppen. Men da jeg så skulle til at sige noget, blev jeg ramt af følelser, siger Søren S. og fortsætter.

- En af årsagerne til, at jeg reagerede så kraftigt var, at jeg, efter at jeg var kommet på afstand fra hverdagen, kunne se, at jeg indimellem ikke var lige nem at være sammen med derhjemme. Min manglende tryghed i firmaet og dét, at jeg ofte hang med mulen over økonomien, smittede af på min kone og datter, så jeg ikke kunne rumme dem og deres udfordringer også, konstaterer Søren.

Se videoklip nedenfor, hvor Søren fortæller om udfordringerne i hverdagen.

Konen var træt af at høre på bekymringer

Netop den opgivende og usikre tilgang til egne evner og formåen var oprindeligt årsagen til, at Søren S. meldte sig til BS-programmet.

- Min kone var træt af at høre på mine bekymringer, hver eneste gang vi mistede en kunde i firmaet. Hun havde jo helt ret i, at jeg havde sagt det samme i de sidste 20 år, og at vi alligevel var her endnu. Så dét, jeg manglede, var en tro på, at tingene nok skulle gå, og at jeg var i stand til selv at træffe aktive beslutninger, siger Søren Sunderlund, som ellers ikke har haft problemer i ægteskabet.

BS & manddomsprøven

I ’BS & manddomsprøven’ vil jægersoldaten og mentaltræneren BS Christiansen udføre et eksperiment.

Han tager otte danske mænd, som alle er kørt fast i livet, med ud på en øde, tropisk ø i Stillehavet for at hjælpe dem til at finde mod, styrke og livsglæde.

På øen venter mændene en kedelig overraskelse. Til deres store skræk får de kun den mad, de selv kan samle og jage.

Ved at sætte mændene under ultimativt pres, vil BS tvinge dem til at finde ud af, hvem de egentlig er, så de kan gennemgå en personlig transformation.

For som BS siger: "Det er aldrig for sent at få et godt liv".

- Der har aldrig været nogle "issues" mellem Annelene og jeg. Det har udelukkende handlet om min følelse af, at tilfældighederne havde formet mit liv, blandt andet ved, at jeg har overtaget min fars firma, og at jeg ikke har været sikker på, at det var det rigtige for mig, forklarer han.

Slog krabbe ihjel med de bare næver: - Det kom bag på mig selv!

På den øde stillehavsø, 11.000 kilometer væk fra Danmark og familiefirmaet Kværndrup Kedelrens, opdagede Søren S. efter nogle dage, at han selv måtte tage affære, hvis der skulle ske noget.

Han imponerede endda den tidligere jægersoldat BS Christiansen ved at være den eneste af deltagerne, der i første forsøg var i stand til at slå en kæmpekrabbe ihjel med de bare næver.

- Det var simpelthen slet ikke mig at gøre sådan noget. Så det kom bag på mig selv, at jeg kunne slå et dyr ihjel på den måde! Jeg synes faktisk, at det var rimeligt sejt, siger den 47-årige fynbo, som håber, at han fremover kan bruge sin "indre kriger" i andre sammenhænge.

- Jeg tror, jeg kan bruge den handlekraft, som jeg har oplevet, at jeg faktisk besidder, når det er nødvendigt. Og forhåbentlig kan det give mig mere ro og selvsikkerhed omkring egne evner, siger han.

Gik du glip af andet afsnit af 'BS & manddomsprøven', kan du se det lige nu på TV 2 Play