Samliv

Rørende interview efter hun forlod ham: Jeg var ikke længere tilstede som menneske

Mette Line og Kristian Boserup var i 'Go' morgen Danmark' for at fortælle deres historie. Og det satte følelserne igang.

Da Mette Line Boserups mand Kristian fik en blodprop, blev hun præsenteret for et af de sværeste dilemmaer, som et menneske kan stå i. For skulle hun blive sammen med sin hjerneskadede mand, eller skulle hun redde sig selv og parrets børn?

- Jeg har kæmpet, og kæmpet, og kæmpet. Så jeg har kæmpet så meget, at jeg har lagt mig selv fuldstændig på hylden. På et tidspunkt går det op for mig, at jeg ikke længere er tilstede som menneske, fortæller Mette Line Boserup i 'Go' morgen Danmark'. 

Mette Line fortæller, at hun til sidst havde så få kræfter, at hun slet ikke havde lyst til livet. 

- Jeg kunne ikke mærke, at noget var fedt. Jeg havde ikke lyst til at være sammen med mine børn. Jeg havde ikke lyst til noget som helst i livet mere. 

- Det gik op for mig, at hvis det blev ved med at være sådan, så endte jeg med heller ikke at kunne være der for mine børn. Så det var valget mellem mig eller Kristian, hvis jeg skulle kunne være der for nogen overhovedet - også Kristian i sidste ende, fortæller en lettere grådkvalt Mette Line.

Historien om Mette Line og Kristian bliver fortalt i dokumentaren 'Dem vi var', som har premiere landet over i morgen. Se traileren nederst i artiklen.

Forstår godt Mette Line

Selvom tiden efter blodproppen var svær for Kristian Boserup, og selvom han i filmen 'Dem vi var' bliver frustreret over Mette Line, så forstår han i dag hendes valg. 

- I starten var jeg meget vred og kunne ikke forstå det. Men set i bakspejlet, kunne jeg godt se, at hun var på vej ned af en meget mørk vindeltrappe, fortæller han. 

I dag er forholdet mellem Mette Line og Kristian godt, selvom de bor hver for sig. De har blandt andet to faste aftaler om ugen, hvor de ses sammen med børnene.

- Jeg synes faktisk, at vi er på vej til et rigtigt fint sted, og vi får det til at fungere, fortæller Mette Line inden det hele bliver for meget, og Kristian er nødt til at tage over. 

- Vi har faste aftaler om at ses, og så er den ældste heldigvis så gammel, at hun selv kan tage cyklen og komme forbi engang imellem. Så vi arbejder på det, fortæller han. 

Under interviewet i 'Go' morgen Danmark' fik Kristian Boserup også fortalt, hvordan han oplevede tiden efter sin blodprop. Her fortalte han blandt andet, hvor frustrerende det var ikke engang at kunne dække et bord. Hør om Kristians frustrationer i videoen her.