Samliv

Asbjørn blev hjerneskadet efter uheld: Derfor valgte konen at blive

En fælles drøm om at se verden på motorcykel endte fatalt for Asbjørn Jensen, men trods en svær hjerneskade valgte hans kone at blive hos ham.

Da Asbjørn og Birthe Jensen i 1995 fejrede sølvbryllup, blev de enige om, at de fremover ville ud og opleve verden på motorcykel.

Men den drøm brast hurtigt, da Asbjørn Jensen en forårsaften i 1996 på motorcykel blev ramt af en bil.

Da han efter tre måneder i koma vågnede op, var det til et nyt liv i kørestol og med en svær hjerneskade. Asbjørns kone var dog overbevist om, at hun ville have sin mand med hjem.

- Jeg tænkte, at hvis han nogensinde skal have muligheden for at blive til menneske igen, så måtte han hjem, siger Birthe Jensen til TV/Midt-Vest.

Hun udkom fredag med bogen ”Sangen har lysning. Livet med min hjerneskadede mand”, som handler om den hårde kamp for at komme tilbage til et bare nogenlunde normalt liv.

Børnene satte spørgsmålstegn ved beslutningen

Parrets børn har ofte sat spørgsmålstegn ved, om det nu var en god idé, at deres mor skulle tage sig af faderen. Men i dag er Birthe Jensen glad for, at hun gjorde det.

- Vi er kommet et godt sted i livet nu, siger hun og fortsætter:

- Når der nu er en hel masse ting i livet, vi har mistet, så prøv at se, hvad det så er, vi har fået, siger hun.

Mette kunne ikke leve med sin hjerneskadede mand

Historien og Asbjørn og Birthe, der trods det hårde udgangspunkt blev sammen, kommer en uge efter, at Mette Line Boserup stod frem og fortalte, hvorfor hun valgte at forlade sin hjerneskadede mand.

Indtil begyndelsen af 2014 levede hun og manden Kristian Boserup en almindelig familietilværelse med børn og hus.

Det ændrede sig dog brat, da Kristian Boserup pludseligt blev ramt af en blodprop i halsen, som gjorde ham hjerneskadet.

Da Kristian kom hjem fra hospitalet var han ifølge sin kone en helt anden person. Han havde brug for hjælp til stort set alt, og kommunikationen mellem dem var på ingen måde som før.

Omkring et år senere træf Mette Line Boserup sit livs sværeste beslutning og gik fra Kristian. 

Hun uddyber her, hvilke tanker, der dengang førte til brudet. 

- Jeg leder efter min Kristian og har gjort det lige siden. Men jeg kan ikke fornemme og føle ham, og det er rigtig forvirrende. Det, der gør, at man hører sammen med et andet menneske, er jo, at man kender det andet menneske rigtig godt, siger Mette Line Boserup og forklarer, at Kristian, da han kom hjem fra hospitalet føltes fremmed, og at hun havde svært ved at kysse ham.

- Han er jo min mand. Det var enormt pinligt, men jeg kunne heller ikke have det. Det føltes som at være i et tvangsægteskab med en helt fremmed person, siger Mette Line Boserup.

I dag har Kristian tilgivet Mette Line. Og selvom de bor hver for sig, har de et godt forhold, hvor de ses og er sammen omkring børnene flere gange om ugen.