Samliv

Linda: Jeg var bange for at skulle fortælle min bror om bortadoption

Linda Hansen fandt for otte år siden ud af, at hun havde en bror, som var blevet bortadopteret. I 'Hemmeligheder og løgne' forsøgte hun at finde ham.

Linda Hansens forældre døde i 2008, og kort efter fortalte hendes faster, at Linda Hansen og hendes bror Claus havde en storebror. Det kom fuldstændig bag på Linda Hansen, der beskriver sit forhold til sin mor som meget tæt. Derfor undrer det stadig Linda Hansen, at hendes mor undlod at fortælle om storebroderen.

Først slår hun det hen, for hendes forældre er døde, og hun tænker derfor, at det vil blive svært at finde broderen uden moderens informationer. Men tanken om en storebror spøger i to år, og til sidst beslutter hun sig for at begynde at lede.

En ting var dog så ubehagelig, at den flere gange afholdt hende fra at gå i gang.

- Jeg var rigtig bange for, at jeg ville finde frem til ham og være den, der skulle fortælle ham, at han var bortadopteret. Altså, at han ikke selv anede det. Det var det værste, fortæller Linda Hansen til TV 2.

Frygtede han var død

En anden ting, der fyldte meget i eftersøgningen, var frygten for, at han var død. Linda Hansen finder sammen med sin bror Claus desværre frem til, at storebroderen er død. Faktisk blot få måneder før, deres mor dør.

- Da vi finder ud af, at han er død, får vi først den der følelse af 'nå, var det det,' for det fik vi jo ikke meget ud af, siger Linda Hansen, der ærgrer sig over, at hun aldrig fik mødt sin ukendte storebror.

Du kan se, hvordan det så ud, da de fandt frem til, at deres storebror er død i klippet øverst i artiklen.

Men der viser sig et lyspunkt alligevel. For Linda Hansen og hendes bror Claus finder frem til deres storebrors enke, der fører dem til to nevøer og storebroderens adoptivmor, som viser sig at være deres egen mors kusine.

Storebroderen, der er 13 år ældre, blev de første fire år af sit liv passet af Linda Hansens moster og morfar. Derefter blev han bortadopteret til Lindas mors kusine.

Glædelig familieforøgelse

Linda Hansen og Claus beslutter sig for at besøge deres afdøde storebrors enke, og her får de sig noget af en overraskelse. Både adoptivmor og deres brors to sønner er mødt op.

- Det var mærkeligt at møde nogen, som vi jo var i familie med. Vi følte os rigtig meget velkommen. De tog helt vildt godt i mod os, og snakken gik jo bare, fortæller Linda Hansen om mødet med sin "nye" familie.

De tilbragte mange timer sammen og ikke på ét tidspunkt gik snakken i stå. Linda Hansen anede ikke, at hendes storebror havde fået børn, så at opdage, at hun havde to nevøer var en glædelig overraskelse.

- Det slog virkelig luften ud af mig bare at stå der og have fået to nevøer.

Har fået vished

Linda Hansen har holdt kontakt med sin "nye" familie over Facebook, og hendes bror Claus har besøgt deres mors kusine, som var adoptivmor for deres storebror, sammen med deres moster.

- Vi har sammen bestemt, at vi skal holde forbindelsen og se hinanden, siger Linda Hansen.

Hun føler stadig ikke helt, at hun har fået lagt låg på sine tanker i sin søgen efter hendes bortadopterede storebror. Det hele fylder stadig meget i hverdagen, hvor hendes tanker kredser om hendes bror og mor. Men hun forventer, at hun finder ro i takt med, at programmet afsluttes.

- Jeg har dog fået en vis ro i og med, at jeg nu ved, hvor han er, og at jeg har fundet frem til de her familiemedlemmer, som er glade for, at vi fandt dem. Så på den måde er der faldet ro på.