BS & Manddomsprøven

"Manddomsprøven" har gjort Per klogere: - Jeg vil fri til min kæreste i lufthavnen

På øen har 32-årige Per Clasen indset, at hans kæreste har været der for ham gennem de svære perioder, og nu vil han fri til hende hurtigst muligt.

For den unge bankmand Per har opholdet på Stillehavsøen med BS Christiansen og de syv andre mænd været noget af en øjenåbner.

Han har blandt andet indset, hvor meget hans kæreste gennem syv år, Jeanette, egentlig betyder for ham.

- Det er gået op for mig, at min kæreste har været der igennem så meget pis og lort fra min side. Og stadig er der, siger Per Clasen i programmet, efter at strabadserne på øen har lært ham, at initiativet skal komme fra én selv, hvis man vil ændre på tingene.

Vil bruge musling som forlovelsesring

For at vise sin kæreste, at han virkelig har forandret sig til det bedre under ekspeditionen med BS Christiansen, vil den 32-årige bankrådgiver fra Virum gå på knæ og fri til hende, så hurtigt han overhovedet kan komme til det.

Per har derfor planlagt, at frieriet skal foregå allerede ved ankomsten til Københavns Lufthavn, når Jeanette og resten af familien kommer for at tage imod ham. Han har også fundet en hvid, halvcirkelformet musling, der skal udgøre det for forlovelsesring.

- Den er ikke stor. Men den har stor betydning i hvert fald, siger han, mens han holder den dekorative musling op for kameramanden.

Se videoklip fra 'BS & Manddomsprøven øverst.

Afgiver sit løfte for fremtiden

En af grundene til, at Per gennem en længere periode har været initiativløs og trist i hverdagen hjemme i Danmark, er, at han blev udsat for et bankrøveri på sin daværende arbejdsplads i Hørsholm. En traumatisk oplevelse, der fik ham til at lukke sig inde i sig selv og trække sig væk fra familie og venner.

Men dét at komme langt væk fra hverdagen og have masser af tid til at tænke tingene igennem på den øde Stillehavsø, har fået Per til at indse, at han har tacklet situationen forkert. Så da han ligesom de øvrige syv BS-deltagere skal afgive sit løfte for fremtiden, lyder det således:

- Når jeg kommer hjem, vil jeg åbne mig meget mere op over for min kæreste Jeanette. Jeg vil lukke hende ind i mine tanker i stedet for at gå og slås med dem selv, siger han og tilføjer.

- Og så vil jeg være et meget, meget gladere menneske!

Får opbakning fra de andre mænd

Især for den lidt forsigtige Per har de mange udfordrende og grænseoverskridende oplevelser på øen betydet, at han har fået større tiltro til sin egen styrke og evne til at overvinde frygt. Blandt andet havde han aldrig troet, at han turde dykke ned på fem-seks meter dybt vand uden dykkerudstyr, som han gjorde på øen.

Nu glæder han sig bare til at komme hjem til kæresten Jeanette og sin seksårige datter, Sophia, for at vise dem begge, hvad han i virkeligheden duer til. 

Han har dog bare en enkelt lille bekymring tilbage omkring mødet med sine kære i lufthavnen og det forestående frieri:

- Jeg håber fandeme, hun siger ja! Det kunne blive SÅ akavet, hvis hun ikke gjorde. Men alle drengene herude bakker mig op og synes, at det bare er den fedeste idé. Så det skal nok blive stort, lyder det fra en optimistisk Per, kort før han og de andre mænd gør sig klar til at forlade øen på deres hjemmebyggede tømmerflåde.

Om tømmerflåden kan hamle op med Stillehavet, og hvordan Pers kæreste reagerer på frieriet, kan du få svaret på i mandagens finaleafsnit af 'BS & Manddomsprøven'.

Se sjette og sidste afsnit af 'BS & Manddomsprøven' mandag d. 16. maj kl. 20.00 på TV 2 - eller se snigpremieren lige nu på TV 2 Play