Samliv

Derfor tænder 300.000 danskere på sex i naturen

- Det skærper sanserne, og så er det "forbudt", siger sexolog. Ny undersøgelse viser, at seks procent af danskerne bruger naturen til sex.

Seks procent af den danske befolkning svarende til cirka 300.000 danskere bruger naturen til at dyrke sex i, viser en ny undersøgelse, som Landbrug og Fødevarer står bag.

Undersøgelsen, der omfatter 1068 personer, som er blevet interviewet i maj i år, viser dog at de fleste danskere bruger naturen til andre ting - de allerfleste, 77 procent af de adspurgte, siger at nøjes med at kigge på naturen.

67 procent af danskerne bruger naturen til at motionere i, og 23 procent bruger den til at samle bær og frugter. Sex står altså ret langt nede på listen over, hvad danskerne bruger naturen til.

Men der er altså seks procent - svarende til cirka 300.000 danskere, der bruger naturen til sex, viser undersøgelsen. Og det tal er konstant - da Landbrug og Fødevarer i 2013 lavede en lignende undersøgelse, var tallet det samme - seks procent.

Flere årsager

Sexolog og parterapeut Dianna Alexandersen forklarer til TV 2, at der er flere årsager til, at så mange danskere tænder på sex i naturen.

- For det første skærper det sanserne. Både duftene og lydene føles stærkere, siger Dianna Alexandersen.

Berøring bliver også en stærkere oplevelse i naturen.

- Og så er det berøringen. Huden er vores største erogene zone, siger Dianna Alexandersen.

Hun fortæller også, at chancen eller risikoen for at blive opdaget er et krydderi, der gør sex i naturen spændende for mange.

- Det spiller helt klart ind, at der er en risiko for at blive opdaget. Det er forbudt på en måde, og det hører til de seksuelle fantasier hos mange mennesker, siger Dianna Alexandersen.