Samliv

Græd på sin fødselsdag, men nu har hun fået 30.000 breve: - Du er smuk og fantastisk

Rebecca Prefontaines opslag om kusinen Hallee Sorenson, der måtte spise fødseldagskagen alene, da kammeraterne aldrig dukkede op. Allyson Seel-Sorenson

Hallee Sorenson havde inviteret sine klassekammerater til fest, men ingen dukkede op. Nu har hun modtaget over 30.000 breve fra hele verden.

Den autistiske pige Hallee Sorenson endte med at sidde og græde ned i sin egen fødselsdagskage på sin 18 års fødselsdag i 2015. Nu er billedet af hende delt af tusinder verden over, og på under en uge har hun modtaget over 30.000 fødselsdagskort.

Det fortæller Hallees mor, Allyson Sorenson, til den amerikanske tv-station WLBZ, der ligger i familiens hjemby Bangor. 

- Som dagene er gået, er det strømmet ind med breve, der er afsendt længere og længere væk fra os, fortæller Allyson Sorenson til tv-stationen.

John is amazing!!

Posted by Hallee's 21st Birthday on Friday, June 17, 2016

Kusinens bøn gik viralt

De mange fødselsdagskort kommer, efter Hallee Sorensons kusine i sidste uge lagde et billede på Facebook med en bøn om, at dette års fødselsdag skulle blive mere mindeværdig for Hallee. 

Billedet viser, hvordan hun i 2015 måtte fejre sin fødselsdag helt alene.

- Min kusine er en fantastisk smuk ung kvinde, men hun vil altid have et barns sind. Så I kan nok forestille jer, at hun var fuldstændig knust og meget ked af det. Hun blev virkelig såret, skrev Rebecca Lyn i opslaget, hvor hun samtidig bad om hjælp til at fejre Hallees fødselsdag i juli i år. 

Indtil videre er opslaget delt over 230.000 gange, og der er kommet beskeder fra næsten samtlige af USA's delstater og fra lande som Vietnam, England og Holland. 

Du er fantastisk

Flere af brevene har enkle noter eller håndtegnede billeder, andre har bogstaver eller er lange breve.

By Giorgia in Rome, Italy.

Posted by Hallee's 21st Birthday on Friday, June 17, 2016

- Hallee, jeg håber din fødselsdag bliver helt fantastisk – ligesom dig, skriver blandt andet Heather fra San Francisco, mens et frivilligt ambulancekorps også har taget sig tid til at skrive en lykønskning:

- Kære Hallee. Hold hovedet højt, du er en meget speciel og smuk ung kvinde. Tillykke med fødselsdagen fra dine venner i Wantagh-Levittown frivillige ambulancekorps. Hvis du nogensinde er på Long Island, så kom ind og sig hej!!

Overvældet af opbakning

Moren Allyson Sorenson takker i interviewet med den lokale tv-station for de mange hilsner, som hele familien er blevet mere rørt over - ikke mindst Hallee Sorenson.

- Det er overvældende, at alle de mennesker har taget sig tid til at finde et kort og skrive søde ord og sende det afsted fra deres hjemland, Allyson Sorenson.

💙💙💙💙💙

Posted by Hallee's 21st Birthday on Friday, June 17, 2016

Familien har tidligere meldt ud i et opslag, at de ikke ønsker andet end fødselsdagskort, da Hallee bliver for overvældet af gaver. Samtidig har Allyson Sorenson udtalt til den lokale avis, at hun ikke bebrejder dem, der ikke dukkede op til fødselsdagen sidste år.

- Det er sådan noget, hvor alle tror, at andre vil gøre noget. At "nogen vil være der, så jeg behøver ikke". Men så sker det her, siger hun til Bangor Daily News. 

Familien fortæller desuden, at der ikke bliver nogen stor fødselsdagsfest i år, fordi Hallee ikke kan klare store sammenkomster - til gengæld bliver den snart 19-årige fødselar fejret med hilsener fra hele verden.