Brutal udmelding fra psykolog: Glem det - 'den eneste ene' er ren fantasi

Psykolog Thomas Markersen kommer med en brutal udmelding: Drop forsøget på at matche 100 procent. 'Den eneste ene' findes ikke.

- Det er brutalt, fordi kærlighedens væsen siger 'den eneste ene', men det giver samtidig en forestilling om, at hvis der er et eller andet problem, så er det bare, fordi du ikke helt har fundet 'den eneste ene', og så hopper du videre til den næste. 'Den eneste ene' er en fantasi.

Sådan lyder udmeldingen fra psykolog Thomas Markersen, der i fredagens udgave af 'Go' Morgen Danmark' nedbryder myten om, at man skal matche 100 procent med sin partner.  

Gør op med 'den eneste ene'

Psykologen, der blandt andet medvirker som ekspert i DR-programmet 'Kærlighed ved første blik', forklarer nemlig, at der skal være negative elementer i et forhold.

- 10 til 20 procent af de interaktioner, der er i forholdet, skal være negativt på en eller anden måde. For eksempel "hvorfor kan hun ikke lige smile til mig, når hun kommer hjem fra arbejde" - altså alle mulige småting, fortæller han. 

Derfor skal man også gøre op med forestillingen om 'den eneste ene', mener Thomas Markersen.

- Hvis du sidder efter 2000 profiler og stadig ikke har fundet 'den eneste ene', så er problemet ikke, at han ikke er der, så er problemet, at du leder forkert, siger han. 

Forvent en kamp

Noget af det vigtigste at huske på, er, at det 'perfekte match' ikke er det, vi vil have, forklarer Thomas Markersen. Hvis ikke vi skal miste interessen, skal der nemlig være noget at kæmpe om.

- Hvis vi går ned i ordenes betydning - et 'match' - så er det jo 'en kamp'. Vi skal forvente, at der er noget kamp, og vi skal værdsætte det, siger han og fortsætter:

- Det er noget med at acceptere, at han måske ikke siger det helt rigtige hele tiden. Han spiser måske med munden åben, og er måske ikke så klog som forventet. Men det er en del af pakken, så man skal dyrke sin mentale fleksibilitet, fastslår Thomas Markersen

Hør også psykologen fortælle om, hvorfor netdating gør os langt mere kræsne, og at det i virkeligheden er bedre at forsøge at date en kollega.