Din selfie siger meget mere om dig end du tror - se hvad her

Laver du den såkaldte duckface på din selfie, simulerer du faktisk din kønsåbning. Men hvilke andre signaler sender din selfie til folk?

Hvordan du vælger at tage din selfie. siger noget om din personlighed.

Det fastslår et kinesisk studie af kvinder og mænds selfiestil, og den danske ekspert i nonverbal kommunikation, Pernille Slot, bakker kinesernes resultater op. Nedenfor kan du finde ud af, hvad din selfie siger om dig.

Pernille Slot er specialiseret i at læse følelser i ansigtet, det såkaldte Facial Action Coding System. Af læremestre har hun blandt andre haft Dr. Paul Ekman - ham bag teknikken fra tv-serien Lie to Me.

- Selfies er til, fordi vi som flokdyr gerne vil have vidner til vores liv. Selfies skaber simpelthen den her sociale samtale uden egentlig direkte kommunikation, og så kan det starte en samtale i den virkelige verden, hvis du for eksempel sender en selfie med en kendt person, fortæller Pernille Slot.

Vil vise dominans

Har du tendens til at bruge filter eller photoshop på dine selfies, så siger Pernille Slot, at du kan være en smule dominerende. Eller i hvert fald have et ønske om at fremstå som "den stærkeste i menneskeflokken".

- I naturens verden kigger vi efter symmetri og blank pels, når vi skal vælge mage, og hvis man bruger et filter til at gøre sin "pels" mere skinnende, sin hud mere ensartet eller sine øjne lige store, så kan det være fordi, man gerne vil vise, at man er bedre end andre, forklarer Pernille Slot.

Herunder kan du klikke igennem de mest almindelige selfie-poseringer og se, hvad det siger om dig som person.

Hvad din selfie-stil siger om din personlighed

Smiler på billedet

Smiler på billedet

Hvis du udviser positive følelser på din selfie, er du, ikke så overraskende, i højere grad udadvendt og behagelig at være sammen med.

Foto: TV2

Laver duckface

Laver duckface

Laver du duckface (trutmund) på billedet, vil andre, ifølge den kinesiske undersøgelse, opfatte det som om, at du ikke er særlig samvittighedsfuld, og at du har tendens til at være neurotisk.

Pernille Slot understreger, at når du laver duckface, så simulerer du faktisk ringmusklen ved endetarmen med din mund. Du antyder også, med din mund, at du er paringsparat.

Foto: TV2

Bruger photoshop

Bruger photoshop

Hvis du bruger photoshop til at redigere dine billeder, mener Pernille Slot, at du har en tendens til, at ønske at dominere andre. Du prøver at fremstå bedre, end du måske er.

Foto: TV2

Viser/skjuler ansigt

Viser/skjuler ansigt

Hvis du har tendens til at skjule dit ansigt på din selfie, vil andre opfatte dig som en lukket person. Hvis du derimod viser hele dit ansigt, er du positiv og åben.

Foto: TV2

Øjenkontakt med kamera

Øjenkontakt med kamera

Hvis du kigger direkte i kameraet, når du tager en selfie, er du ifølge Pernille Slot mere tilstedeværende som person.

Ifølge den kinesiske undersøgelse opfatter andre dig som værende mere venlig, hvis du kigger i kameraet, end hvis du undgår øjenkontakt.

Foto: TV2

Højden på kamera

Højden på kamera

Hvilken vinkel du vælger at tage din selfie fra, siger noget om dig som person. Andre opfatter dig som mere venlig, når du tager billeder nedefra, end hvis du holder kameraet højt.

Foto: TV2

Alene i billedet

Alene i billedet

Er du alene i billedet på din selfie, kan det antyde, at du har neurotiske tendenser. Andre vil ikke opfatte dig som værende ligeså udadvendt, som hvis du har inviteret venner ind i billedet.

Foto: TV2

Sammen-pressede læber

Sammen-pressede læber

Hvis du presser dine læber sammen, når du tager en selfie, kan det ifølge Pernille Slot betyde, at du har nogle ting, som du ikke har lyst til at dele med andre.

Ifølge det kinesiske studie, vil andre opfatte dig som mindre åben og udadvendt, hvis du presser dine læber sammen på en selfie.

Foto: TV2

Offentligt sted

Offentligt sted

Tager du billeder på et offentlig sted, betyder det, ifølge det kinesiske studie, at du er mere samvittighedsfuld, og at du er mindre neurotisk end andre.

Foto: TV2

Lokations information

Lokations information

Studierne viser, at hvor meget baggrund der er med på din selfie, også siger noget om dig som person. Har du zoomet meget ind på dit ansigt, opfattes du som mere neurotisk, end hvis du har mere baggrund med.

Foto: TV2

Privat baggrund

Privat baggrund

Har du private ting i baggrunden af din selfie, siger det også noget om dig som person. Mærkeligt nok, vil andre opfatte dig som mindre udadvendt, hvis du har mange personlige artefakter i baggrunden af dit foto.

Foto: TV2

Synlighed af krop

Synlighed af krop

Hvor meget af din krop du har med på et foto, siger noget om din personlighed. Ifølge det kinesiske studie opfatter andre dig som mindre neurotisk, hvis de kan se en større del af din krop.

Foto: TV2

Duckface

Det såkaldte duckface morer Pernille Slot sig meget over.

- Jeg ved ikke, hvordan det er opstået, men da munden er en ringmuskel, så understreger den faktisk andre ringmuskler i kroppen. Så når vi vælger at trutte munden på billeder, så simulerer vi faktisk kønslæberne med munden. Det er derfor nogle mænd kan blive seksuelt tiltrukket af et duckface uden at kunne forklare det, siger Pernille Slot.

Hvis du holder øjenkontakten på din selfie, kan det være fordi du er meget tilstedeværende som person. Kigger du væk fra kameraet, ønsker du udelukkende at blive set og ikke at se andre.