Samliv

Mors dilemma: Må jeg kysse min voksne søn på munden?

En fortvivlet mor spurgte 'Spørg Charlie'-panelet til råds om, hvorvidt man må kysse sin voksne søn på munden. TV 2 har talt med hende to år efter.

Hvornår bør man stoppe med at kysse sine børn på munden?

Sådan lød spørgsmålet fra en Charlie-seer, som blev stillet i 2014. Spørgsmålet delte panelet bestående af Cecilie Frøkjær, Jens Gaardbo, Susse Wold og Niels Hausgaard.

- Vi er forskellige, og familierne er forskellige. For mig er mundkys - altså læbekys - temmelig intime. For mig er det ikke naturligt at kysse mit barn på læberne, siger Jens Gaardbo.

Susse Wold: Det skal ikke problematiseres.

Moren, der har stillet spørgsmålet, forklarer, at hun har været meget tæt på sin dengang 28-årige søn, og det derfor har været naturligt for dem at kysse på kinden. Sønnen har aldrig selv sagt fra. 

- Hvis han synes, det er okay, og det er noget, de altid har gjort, så ville det også være dybt unaturligt pludselig at holde op med det. Det er jo ikke et stort og intimt kys. Jeg synes, det er at lave nogle problemer, hvor der slet ikke er nogle, mener Susse Wold.

Men moren synes, det var et problem. Efter hun hørte 'Spørg Charlie'-panelets diskussion, er der nemlig sket en udvikling i sagen.

Mor: Nu kysser jeg ikke længere på munden

TV 2 har været i kontakt med moren, der gerne vil være anonym. Sønnen er i dag 30 år, og de kysser ikke længere hinanden på munden.

- Jeg sagde til ham, at han var for gammel til "det pjat", skriver moren i en mail.

Og den snak gav ikke anledning til yderligere problemer eller dilemmaer.

- Det er ikke et problem mere, og nu har han gjort mig til farmor til en pragtfuld datter, så kyssene går nu til hende, skriver moren.

Hør hele Charlie-panelets diskussion i klippet øverst i artiklen.

Afstemning

Må man kysse sin voksne søn på munden?