Forældre begynder at opkalde deres børn efter Pokémon

Ash, Eevee eller Onyx. Mulighederne er mange, hvis man vil opkalde sit barn efter pokémon.

Pokémon er for alvor blevet en del af folks virkelighed. For nogle i sådan en grad, at de er begyndt at kalde deres børn for navne, der stammer fra tv-serien.

Det skriver BBC. Navne som Ash, Onyx og Roselia, er på listen over navne fra Pokémon, som børn i USA på det seneste er blevet døbt.

Det er den amerikanske hjemmeside babycenter.com, som spørger deres brugere hvilke navne de har givet eller vil give deres barn, der har opdaget den pludselige interesse for pokémon-relaterede navne. 

Ser man på en opgørelse over navne, som amerikanske Buzzfeed har lavet, ser man blandt andet navnet Onyx - en pokémon - der siden pokémon kom til verden i 1996 har været stødt stigende. 

Det er for det meste navne fra menneske-figurerne i tegneserien, som forældre er begyndt at kalde deres børn. Det er derfor uvist, om forældre også vil begynde at kalde deres børn for Pikachu, Bulbasaur eller Venonat.

Kun to eller færre med navnet Ash

I Danmark er der knap så mange, der har navne, som henleder tankerne på Pokémon. Der er blot to eller færre, der hedder Ash. Det samme gør sig gældende for Roselia, mens der er syv danskere med navnet Shay og Star. 

I Danmark er der 135 med navnet Ivy. Hvorvidt ovenstående er opkaldt efter Pokémon er ikke til at vide. 

Udover at give deres børn navne efter Pokémon, så morer forældre sig verden over med der nye spil. Blandt andet denne gravide kvinde, der har malet sin gravide mave som en pokéball.