De har alle mødt hinanden via tekst-tv: Her er deres råd til at finde kærligheden

Flere par har mødt hinanden gennem tekst-tv. Her giver de deres udødelige datingråd.

Det er formentlig en stor del af befolkningen der i forsøget på at finde den eneste ene har prøvet dating-apps som Tinder eller Happn. Eller har haft en datingprofil på en hjemmeside.

Men før alle disse moderne digitale muligheder åbenbarede sig, var der et andet sted i den tidlige digitale tidsalder, hvor man kunne møde sin udkårne: tekst-tv.

Parret Morten og Anita Bram Pedersen mødte hinanden i chatrum B på side 792 på TV 2's tekst-tv. I går kunne de fejre deres kobberbryllup.

- Man kan jo egentlig sammenligne vores møde på tekst-tv med netdating i dag. Det var bare ikke så udbredt i 2001, fordi internettet var noget sløvt skidt, så vi var lidt mere udfordrede, siger Anita Bram Pedersen til TV 2.

Flere af TV 2s brugere på Facebook har i forbindelse med Morten og Anitas historie fortalt, at deres kærlighedsliv også startede gennem tekst-tv.

De giver her deres dating-råd, der på trods af skiftende tider stadig er relevante.

Jan og Sonja Mortensen

Sonja og Jan mødte hinanden gennem en chat-funktion, hvor man kunne sende en sms med koden 'chat', hvorefter man blev koblet sammen med en anden, der også ville chatte - uden man behøvede at udveksle telefonnumre.

De skrev sammen i løbet af efteråret, og da Jan på et tidspunkt skulle besøge en skole tæt på Sonjas bopæl, spurgte han, om de skulle mødes.

- Så sagde jeg, at vi jo ikke engang havde snakket sammen før. To sekunder efter ringede han, fortæller Sonja Mortensen til TV 2.

Sonja Mortensens udødelige datingråd er, at man altid skal være ærlig.

- Der er ikke noget værre end en 'falsk' person. Ikke alt det der med trutmunde på billeder og makeup, der snyder på billeder. Det kan godt være, at det så tager længere tid at finde en, men det er det værd.

Morten og Anita Bram Pedersen

Til TV 2 Syd siger Anita og Morten følgende om deres råd til folk, der leder efter kærligheden.

- Bare spring ud i det, siger Anita.

Til det er Morten meget enig med sin kone gennem 12,5 år.

- Man ved aldrig, hvad der sker, siger han.

Heidi Nelle og Klaus Ambrass

Det var Heidis veninde, der gjorde hende opmærksom på, at man altså kunne lede efter sin udkårne på tekst-tv. Og da veninden ikke havde tekst-tv, kom hun forbi hos Heidi, og så sad de to ellers og kiggede på 'profiler'. Og da de nåede til Klaus, tænkte hun: 'Det lyder virkelig interessant'.

- Så da min veninde tog hjem, skyndte jeg mig ind på tekst-tv igen, fortæller Heidi til TV 2.

Nu har de været sammen i knap 20 år. Og når Heidi ser sin datter på dating-app'en Tinder, tænker hun, at det går utrolig stærkt.

- Det går så stærkt. De har ikke den samme ro på, som vi havde. Man skal tage sig tiden til at lære det menneske, der sidder omme bagved, at kende.