En mand i mine trusser: Det kunne jeg bare ikke se for mig

16x9
Charlotte Højlund. Foto: TV 2

Er jeg mindre tolerant, end jeg tror, fordi jeg ikke har lyst til en mand, som jeg deler undertøj med?

- Men kunne du ikke bare have mødtes med ham og se, om ikke han var en rigtig sød fyr, inden du afviste ham?

Sådan lød min ældstes, Sebastians, reaktion, da jeg fortalte om en mand, jeg havde skrevet meget kort med for et stykke tid siden over et dating-site.

- Jamen, jeg er slet ikke i tvivl om, at han er vildt sød. Men jeg må jo også erkende, hvem jeg selv er, og det kunne jeg bare ikke se for mig, svarede jeg.

Manden meldte efter meget få skriverier ud, at han godt kunne lide at gå i dameundertøj, og hvordan jeg havde det med det? Det var bare et af den slags spørgsmål, som jeg havde svært ved at svare "rigtigt" på.

Hvis vi pludselig en dag skulle have sex

Hvis jeg svarede, at det bare var fint med mig, så havde jeg jo nærmest også sagt, at det ikke var noget problem, hvis vi skulle date.

Hvis jeg svarede, at det havde jeg det skidt med, ville jeg fremstå som intolerant, gammeldags og firkantet.

Jeg endte med lidt af et bla-bla-svar à la:

- Jamen, så er det jo sådan, du er.

Han svarede tilbage, at han var nødt til at bringe det på bane, hvis vi pludselig en dag skulle have sex, og han så tog sit almindelige herretøj af og stod der i dameundertøj.

Min første reaktion

Min første reaktion var, at det var vildt modigt, at han turde fortælle mig noget så personligt, når vi havde skrevet så utroligt lidt og hverken havde mødtes eller bare talt sammen på telefonen.

- Jamen, det er vel fordi, det så var vigtigt for ham, var Jonas’, min eksmands, reaktion, og han fortsatte:

- Tror du ikke, det er de udfordringer, de står overfor, at folk ikke kan acceptere det?

- Jamen, jeg kan sagtens acceptere det og har ikke noget problem med det, men jeg kan bare ikke selv tænde på det, svarede jeg.

- Men det er jo nok også deres problem – at de har svært ved at finde en partner, der kan, kom det så fra Jonas.

Og hvis det er rigtigt, er det da pissehamrende ærgerligt. Vel egentlig sørgeligt.

Der stod han i det smukkeste, lyslilla dameundertøj i silke og blonder samt tilhørende nylonstrømper.

Charlotte Højlund

Men gør det mig mindre tolerant?

Jeg måtte i hvert fald tage en del røg fra både eks’en og de større børn, fordi jeg syntes, at det var svært.

Der stod han i det smukkeste dameundertøj

Havde det nu været en mand, jeg kendte godt i forvejen, havde det måske også set anderledes ud.

Hvis det var en, jeg boede sammen med og elskede grænseløst, ville mine grænser over for den slags nok være en hel del videre. Måske. Jeg tror det. Men jeg ved det ikke, da jeg ikke har prøvet det.

Men hvornår er man tolerant? Eller tolerant nok?

Snakken fik mig til at tænke på en mand, der engang kom ind i en modebutik, hvor jeg arbejdede og begyndte at se på vores festkjoler.

Umiddelbart troede jeg, at han så på kjoler til sin kæreste, indtil han begyndte at spørge om størrelser til sig selv. I prøverummet skulle han have hjælp, og der stod han i det smukkeste, lyslilla dameundertøj i silke og blonder samt tilhørende nylonstrømper. Han var vildt sød, og jeg hjalp ham selvfølgelig med at finde de ting, han skulle bruge.

Det fik mig til at tænke på...

Jeg kom til at tænke på de aftener, jeg har tilbragt på Centralhjørnet (den ældste bøssebar i København), fordi jeg elsker stemningen og menneskerne derinde.

Der er så anderledes på den gode måde, end nogle andre steder i byen er.

Hans kæreste havde droppet ham, fordi hun ikke kunne acceptere, at han også ville være "kvinde" i kjole og høje hæle.

Charlotte Højlund

Hvordan jeg nyder, når der pludselig står fire drags i døren og giver et spontant show, og når jeg danser med både mænd og kvinder og er fuldt ud accepteret – også som hetero.

Min datter, en vred mand, min onkel og Thomas

Faktisk fik det mig til at tænke på en række ting.

Jeg kom til at tænke på min yngste datter, der hellere vil være dreng og derfor klæder sig i såkaldt "drenge-tøj" fra inderst til yderst og kun gider drenge-universet med actionfigurer og superhelte – og som nu er helt kortklippet som sin ene storebror og vildt lykkelig for, at hun har fået lov.

På manden, der for noget tid siden skrev en harmdirrende besked til mig, fordi jeg havde skrevet en klumme om, at det var svært at være kvinde i dag og blive accepteret fuldt ud, fordi det også var svært at være mand – i kvindetøj. Vi endte med at have en rigtig god mailudveksling om, at hans kæreste havde droppet ham, fordi hun ikke kunne acceptere, at han også ville være "kvinde" i kjole og høje hæle.

Skal det så også betyde, at jeg kun kan se mig selv som tolerant, hvis jeg har det fint med at gå i seng med en mand, der går i den samme slags undertøj som mig?

Charlotte Højlund

På min onkel, der var bøsse i en tid, hvor det var mere svært end i dag, og som døde af AIDS i start 90’erne, hvor der endnu ikke var noget at gøre.

På ’Copenhagen Pride’, som jeg håber at være en del af i år, hvor jeg ikke har børn hjemme, så jeg kan feste med. Og jeg tænkte på, hvordan jeg tilfældigt så den komme forbi sidste år - og det gav mig det største smil på læben, fordi man ikke kan undgå at blive i godt humør af den fest - og at vi herhjemme ikke bare giver lov, men støtter op om den.

På vores gode ven, præsten Thomas, der altid har talt for, at bøsser og lesbiske selvfølgelig skal have lov at blive gift i kirken som alle andre. Fordi kærligheden er grænseløs.

Men, skal det så også betyde, at jeg kun kan se mig selv som tolerant, hvis jeg har det fint med at gå i seng med en mand, der går i den samme slags undertøj som mig?

Ønsker alle en Happy Pride :)