Samliv

TV 2-brugere til blufærdig mand: Smid kludene og hop i med de nøgne mødre

En mand føler, hans blufærdighed bliver krænket af fire kvinder, som tager en morgendukkert - nøgne - samtidig med ham.

I denne uges udgave af 'Spørg Charlie' får panelet et spørgsmål, der handler om en mand, der føler, at han får sin blufærdighedsgrænse overtrådt, når han morgenbader.

I flere år har manden taget en morgendukkert - med badetøj, men nu har han fået selskab på badebroen af fire nøgne kvinder. Og ikke nok med, at de er nøgne, så er de også mødre til nogle af de børn, der går i institution med mandens børn. Så hvad skal han dog gøre? 

Panelet i 'Spørg Charlie' var splittede. Konklusinen blev derfor: Lev med det, smid tøjet selv eller find et andet tidspunkt at bade på.

TV 2-brugere: Lær at leve med det

Spørger man derimod TV 2s brugere, er udmeldingen klar: Manden skal lære at leve med det, mener 68 procent af de 18.000 brugere, som har svaret. 

15 procent svarer, at manden kan komme et kvarter før eller efter de nøgne kvinder, mens ni procent foreslår, at han selv ifører sig Adam og Eva-kostumet.

På TV 2s Facebook-sider uddyber flere af brugerne deres holdning. En af dem er Brian Nielsen.

Friluftsrådets syv baderåd til nøgenbadere og andre strandgæster

  1. Det er din ret at bade nøgen, men gør det med omtanke. 
  2. Respekter andre badegæster og vis hensyn, uanset om de andre vælger at bade nøgne eller påklædte.
  3. Gå lidt længere fra P-pladsen, hvor de fleste strandgæster ligger.
  4. Opfør dig naturligt, når du klæder dig af og bader - så vil færre blive stødt.
  5. Du kan godt være den første, der bader nøgen på en strand.
  6. Oplev hvor nemt det er at bade nøgen. En dukkert, som ikke er en del af en hel strandtur, kan altid lade sig gøre nøgen. 
  7. Lad børnene løbe nøgne i vandkanten. 

Kilde: Friluftsrådet (se den fulde version her)

- Hvad du skal gøre? Tja, hvad med at smide kludene og springe i sammen med dem. Dine børn har faktisk godt af at se, at vi ikke nødvendigvis er lige perfekte inde under tøjet. Så de lærer, at alle ikke er perfekte.

Nøgenhed nedbryder kropsforskrækkelsen

Faktisk opfordrer flere til, at den morgenbadende mand i stedet begynder at nyde situationen.

- Jeg ville nyde, at der for en gang skyld ikke er nogle, der er kropsforskrækkede. Kroppen er et unikt stykke kunstværk, men hvordan kropsforskrækkelsen har fået den magt, dét fatter jeg ikke, skriver Kim Andersen.

Afstemning

Hvad skal den blufærdige morgenbader gøre?

Rigtig mange savner faktisk tidligere tider, hvor der var større frisind og mere bar hud på strandene - og generelt i offentligheden. Det vil nemlig tage toppen af kropsforskrækkelsen og det herskende ideal om den perfekte krop. Det mener Tina Jensen blandt andet.

- Hvor er det synd, at bonerthed skal styre, hvordan folk ser på den nøgne krop. Tænk på de stakkels unge mennesker, der vokser op med et helt forkvaklet syn på menneskekroppen. Der er en grund til, at mange af vore unge får problemer med selvværd og selvtillid. De vokser op med en forestilling om, hvordan en krop ser ud i stedet for at vide det. Smid tøjet, gå glad i vandet og nyd de andre nøgne menneskekroppe. De er alle smukke på hver deres måde.

Du kan deltage i debatten på Facebook-siden for TV 2 Livsstil.