Samliv

Danmark er verdens værste land at få venner i

Hvis du som udlænding kommer til Danmark, er det svært at få nye venner.

En ny undersøgelse viser, hvilke lande det er nemmest at være udstationeret udlænding i. Og på den liste klarer Danmark sig rigtig dårligt.

Danmark bliver placeret som nummer 50 ud af 67 på listen over, hvor det er sværest at flytte til. Det viser undersøgelsen InterNations Insider 2016.

I undersøgelsen har 14.000 respondenter fra 191 lande deltaget, og her dumpede Danmark altså fælt. Især i kategorien om 'at føle sig hjemme'.

Her blev Danmark placeret som nummer 65 på listen. 

Næsten ligeså slemt stod det til hos vores nordiske naboer. Norge blev nummer 63, Sverige nummer 62 og Finland nummer 59.

- De nordiske lande er meget svære at flytte til, især Danmark, som er placeret som nummer 65 i den respektive kategori, står der i pressemeddelelsen fra InterNations.

Danskere kan ikke se værdien af korte bekendtskaber

Tilflyttere fra udlandet har især svært ved at føle sig hjemme i landet, fordi det er svært at få venner, og fordi de ikke føler, at danskerne er venlige.

Hele 68 procent har i undersøgelsen svaret, at de har haft svært ved at få venner i Danmark.

Mediet The Local har talt med Kay Xander Mellis, forfatter til bogen 'How to Live en Denmark', om, hvorfor det er sådan.

- Danskere er gode venner, men de er mest komfortable med dybe, længerevarende venskaber. De kan ikke altid se værdien i korte bekendtskaber, hvilken kan være derfor, de ikke er så interesserede i at lære en udlændinge at kende, som kun skal være i deres land i to eller tre år, siger Kay Xander Mellis.

Helt skidt er det dog ikke at være udstationeret i Danmark.

Landet får nemlig den andenbedste placering, når man måler på forholdet mellem arbejde og fritid. Her er de adspurgte meget tilfredse med balancen i landet. Også inden for sundhed og velfærd scorer Danmark højt.