Landmand søger kærlighed

Det så du ikke på TV: Derfor var landmanden Michael så genert

Michael er meget genert, og det er der en god grund til. Læs hans historie her.

37-årige Michael har meldt sig til 'Landmand søger kærlighed', fordi han har været single i 11 år. En af årsagerne til, at han ikke har haft så meget held med kvinderne i den tid er, at han er meget genert.

Det kunne man tydeligt se, da han i fjerde afsnit af 'Landmand søger kærlighed', der blev sendt tirsdag aften, skulle på speeddate med de fem kvinder, han havde udvalgt fra brev-bunken.

Her gik han flere gange i stå og havde svært ved at få stillet de mange spørgsmål, som han havde på hjerte.

- Nej, hvor var jeg nervøs. Jeg havde helt ondt i maven, fortæller Michael, da TV 2 møder ham på det økologiske landbrug uden for Svendborg, hvor han arbejder.

Han synes virkelig, at det var grænseoverskridende at have gået fra at være stille og tilbageholdende til at være den, der pludselig skulle føre ordet.

Heldigvis blev det lettere og lettere jo flere speed-dates, han kom igennem. Ja, faktisk endte han helt med at føle, han havde overvundet sin generthed.

Vokset-mobbet til usikkerhed

Genertheden har ofte bremset ham i at få kontakt til kvinderne. Ifølge Michael handler det ofte om, at han simpelthen er for lang tid om at få taget sig mod til at gå hen til den kvinde, han synes, ser sød ud.

- Jeg kan ikke rigtig få ordene frem, og når man så endelig får taget sig sammen til at gå hen til pigen, så stammer jeg pludselig og kan ikke få ordene ud af munden, og så kommer man til at se temmelig dum ud, fortæller Michael.

Men der er faktisk en grund til, at Michael kæmper med generthed og usikkerhed - og det er ikke kun, når det kommer til kærligheden.

- Jeg har længe haft et indtryk af, at folk derhjemme (på Langeland, red.) har gjort grin med mig, lyder det fra Michael, der især har oplevet, at folk har været efter ham, når han har været til fodbold.

Se præsentationsvideoen af Michael herunder.

Her følte han til sidst, at det var lige meget, hvad han sagde, så lavede de andre mænd grin med ham. Og det endte med at tage modet helt fra ham.

- Det er frygten for at sige noget, som folk vil grine af, og at man bliver til grin, forklarer han.

Blev tilbageholdende

Michaels usikkerhed er kun blevet forstærket af, at han føler sig til grin. For hvordan siger man fra, når man bruger oceaner af tid på at tænker på, hvordan man skal formulere sig. Det har betydet, at Michael ikke har fået sagt fra, og i øvrigt har svært ved at snakke med, når han er sammen med andre.

- Når jeg så har gennemtænkt et svar, så er folk jo videre i snakken, så kommer man totalt langt bagefter, siger han.

Michael er ordblind, og det har også haft en betydning i forhold til hans usikkerhed - dog mest når det kom til at kommunikere skriftligt.

- Jeg har været meget nervøs for, om jeg har skrevet noget forkert, så det måske kunne tolkes på en anden måde, end det var ment.

Følg med i 'Landmand søger kærlighed' og se, om Michael finder den eneste ene. Programmet bliver sendt på TV 2 hver tirsdag klokken 20.00, men du kan også se det på TV 2 Play.