Samliv

Min mand ryger i bilen, hvor mine børn sidder - er det i orden?

Karen og hendes mand har hver deres bil, men når børnene er med, kører de i den store vil, som er mandens. Og det er et problem, fordi han ryger.

Rigtig mange synes, det er klamt at ryge i bilen. Og det er netop, hvad Karen Berings dilemma handler om.

Både hun og manden har en bil. Manden pendler langt i sin bil og er ryger, så derfor bliver der pulset i bilen. Det synes Karen Bering er irriterende, for når hele familien skal på tur, kører de i manden bil, da det er den største. Men kan hun tillade sig at sige noget til sin mand om det?

Det spørger Karen Bering 'Spørg Charlie'-panelet om i denne uges udgave. Panelet består af Cecilie Frøkjær, NIels Hausgaard, Frank Hvam og Charlotte Fich.

Man skal ikke lave forbud

- Så vidt jeg kan høre, så er det jo ikke bare mandens bil, men familiens bil, så derfor kan hun selvfølgelig sige, at han ikke skal ryge i familiebilen, hvor børnene skal sidde. Det er klart, siger Frank Hvam.

Niels Hausgaard mener dog ikke, at konen skal forbyde manden at ryge i sin bil.

- Hverken en kone eller en mand skal forbyde den anden noget som helst. Hun er nødt til at starte mere blødt. Han skal for det første ikke ryge, når børnene er i bilen, og han skal lukke vinduet en lille smule op, når han kører alene og ryger - sådan at det ryger ud, for så kommer bilen ikke til at lugte, siger Niels Hausgaard, der mener, at der er gået en smule hysteri i det fra ikke-rygernes side.

Byt bil

Han synes dog, det er helt fair at tage højde for, at hans bil også skal bruges til at transportere familien.

- Han skal tage alt det hensyn, han kan. De skal snakke om deres fælles børn, og om de skal sidde i det, siger Niels Hausgaard.

Men Frank Hvam står fast på, at banen skal kridtes hårdere op.

- Alles tøj kommer til at lugte. Så er man på vej til familiefest, og så lugter alle af røg - det er da træls, siger Frank Hvam.

Charlotte Fich har et forslag, der slet ikke handler om forbud. Hun spiller nemlig en alternativ løsning på banen. Hun foreslår, at konen og manden bytter bil, for så kan manden ryge løs i den lille bil, mens konen kan køre i den store bil og dermed holde den røgfri, til når familien skal på tur.

- Man må da også anerkende, at hvis manden er ryger, og han gerne vil ryge i sin bil, så har han lov til det, men så må han tage den lille bil, siger Charlotte Fich.

Afstemning

Må konen blande sig i, at manden ryger i bilen, når bilen også bruges som familiebil?

'Spørg Charlie' sendes på TV 2 CHARLIE onsdag klokken 20.40.